Mobitel vs. Simobil


h1 3.09.2009

Večna dilema. Tuša ne omenjam. Ne zaradi tega, ker ne bi bil konkurenčen, temveč le zato, ker je še razmeroma nov uporabnik ter le pionir, ki nemočno opazuje bitko dveh velikih mogotcev. Simobila in Mobitela. Sam sicer uporabljam Simobil omrežje, a v zadnjem času nisem prav prepričan, da deluje bolje. Da premislim še enkrat ter si pogledam vse pluse in minuse.

Pa si na začetku poglejmo pokritost. Splošno znano je, da Mobitel bolje pokriva Slovenijo. Saj ne rečem, tudi Simobil ima razmeroma dobro pokritost, a tam nekje pri meji (5 kilometrov gor ali dol) Simobila pač ni moč opaziti. Gre za črno luknjo, pač nepokrito območje. O pokritosti le še kot dodatek: Mobitel omrežje lovi tudi v dvigalu (in to kar dobro), medtem ko se Simobil kar skrije. Plof in ga že ni več. Mobitel vs. Simobil – 1:0.

Mobilni telefoni. O tem kateri delujejo bolje ne morem reči. Simobil bolj forsira Nokie, medtem ko se Mobitel ne osredotoča le na eno znamko, temveč lahko v njihovi ponudbi zasledimo kar nekaj Sony Ericcssonov in Samsungov. Kako delujejo ostale telefoni nevem, saj sam uporabljam le Nokie. Začel sem z Nokio in ker do sedaj v celotni zgodovini petih mobitelov še nisem imel težav (razen zamenjava mikrofona – za to sem bil kriv sam. Metanje mobitela ob tla pač ni ravno najbolje), bom pri Nokiah tudi ostal. Čeprav so malce dražje, raje odštejem kakšen evro več in nimam prav nobenih težav. In zaradi dejstva, da ima Simobil večjo paleto Nokij, ter mislim, da tudi cenejše mobilnike nasploh tukaj pripisujem prednost Simobilu. Mobitel vs. Simobil – 1:1.

In še zadnje, odločilno, cene pogovorov. Vem, da pri obeh ponudnikih mobilnih storitev obstaja več paketov, a osredotočil se bom le na enega, oz. dva. Prav tista dva, ki ju uporablja največ uporabnikov. Pri Mobitelu je to Itak Džabest, pri Simobilu pa je verjetno najcenejši paket prav Orto v nulo. Pa si poglejmo kaj ponuja Itak paket. Za ceno 15 evrov mesečno dobiš 1.000 minut pogovorov znotraj Mobitelovega omrežja, 200 minut v druga slovenska omrežja, 1.000 SMS-ov in MMS-ov ter 1 GB prenosa podatkov. Simobilov Orto v nulo pa za ceno 10 evrov mesečno ponuja 1.001 klicev v lastnem omrežju, 1.001 SMS-ov, 1.001 MMS-ov in 100 MB prenosa podatkov. Dokaj podobna ponudba, le da je »Orto v nulo« cenejši. Za 5 evrov. Kar na leto znese razliko več kot 70 evrov (če upoštevam še DDV). In prav to je razlog za odločilno točko, ki jo pripišem Simobilu. Mobitel vs. Simobil – 1:2.

No, pa sem morda le na pravi poti. Morda sem bil kdaj v dvomih zaradi pokritosti in slabšega signala, a na kuncu ugotovim, da je prav Simobil cenejši in boljši operater. Simobil, ostajam ti zvest.

p.s. Morda sem se kjerkoli zmotil, ne vem. Lahko me popravite. Oziroma, če najdete napako … Celo prosim, da me popravite. Sicer pa gre le za osebno mnenje. In ja, če to bere kakšen »Simobilov« mi lahko pošlje kakšno nagrado, če že delam reklamo za vas :D

Besede za ljudstvo: Zeleno, ki te ljubim zeleno.
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
no. 232:

Manager večjega zasebnega podjetja je obiskal direktorja podjetja, ki ga je že dalj časa poznal in mu rekel: “Peter, pri najinem dolgoletnem prijateljstvu te prosim, posodi mi milijon! Moje podjetje je zašlo v težave!”
“In kako mi boš garantiral, da bom denar dobil nazaj?”
“Dajem ti besedo poštenjaka!”
“No, pripelji ga, pa bomo videli!”

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 3.09.2009 ob 16:03 in zapisano pod mix of evrithing .


26 komentarjev na “Mobitel vs. Simobil”

 1. petricia

  simobil je bolši…vsaj pomoje no :???:


 2. mobitel je bolši (: itak džabest imam jaz, brat pa orto u nulo in na mesec plača bistveno ve kto jaz, saj simobil nima zastojn pogovorov v druga omrežja … tak da če ma več frendov v drugem omrežju si v kurcu (: sorry za grdo izražanje ampak je res (: tak da jaz sem za mobitel (:


 3. več kot* se opravičujem za napako, sam mam navado da hitro pišem pa seveda nikol ne pogledam kaj sn napisala (:


 4. Ni ga čez mobitel :) simobil se lahka skrije stokrat:)


 5. Super napisano. :) Sama sem sicer zvesta Mobitelu, in mam paket Džabest, ki ga izkoriščam do konca! :) Glede Nokij se pa strinjam, in tud sama prisegam nanje, in mi je blo kar mal žal ko mi je prejšnja crknla (sama sm bla kriva.. ups :P ) in so v ponudbi Džabesta mel samo eno (to ma pa zdej itak pol Slovenije -.-). Amapk sej bo. Kličem, sms-am, slikam, snemam pa srfam lahko, tko da sm čist zadovoljna!


 6. Orto v nulo ne predvideva klicev v druga omrežja, oz. jih je treba doplačati, kar na koncu pomeni, da verjetno vseeno ni cenejši od Mobitela.

  Če ti nesporna kvaliteta omrežja kaj pomeni, ter če pomisliš na številne koristne Mobitelove storitve (moneta, m:rokovnik, m:namiznik, odlično delovanje interneta, številne roaming pogodbe …), ter da Simobil v zadnje času nima tako zelo poceni telefonov v primerjavi s cenami pri Mobitelu, ki ima sicer tudi večjo izbiro telefonov (htc, telefoni z androidom), potem je slednji operater boljša odločitev. :)


 7. Mobitel seveda :) Simobil se lahko samo skrije!


 8. pri Orto v nulo lahko vključiš opcijo 201 za 5€, ki vključuje 201 min. pogovorov v druga mobilna omrežja. Meni omrežje pri Simobili lovi tudi v dvigalu. Povsod. Drugače je pa omrežje bistveno bolj zanič, kot pri Mobitelu (vem iz lastnih izkušenj, ker sem iz Mobitela prestopila na Simobil). Bi šla nazaj na Mobitel zaradi omrežja, vendar so vsi tisti, s katerimi največ komuniciram pri Simobilu in se mi cenovno sploh ne splača.


 9. Začel sem z Nokio in ker do sedaj v celotni zgodovini petih mobitelov še nisem imel težav (razen zamenjava mikrofona – za to sem bil kriv sam. Metanje mobitela ob tla pač ni ravno najbolje)

  ja u kašnem stanju si pa biu k si tole ušpiču ? :D

  drgač osebno zvest si mobilu :)


 10. Sem na mobitelu odkar obstaja in za nobeno ceno ne bi zamenjal s Simobilom!


 11. Seveda je mobitel boljši. Sem mislil, da je to splošno znano

 12. Maša

  Ostajam zvesta mobitelu. Zdi se mi najboljši :)

 13. Maša

  … No, mobitelu in sony ericssonu. :D


 14. Juliji morem to napisat: itak džabest pa orto v nulo sta direkt ista paketa, naročnina je ista!! če tvoj brat več porabi pa ma mogoče več mobitelovih številk v imeniku pa pač porabi tistih 200 minut!! sm mela že mobitel, pa sm rajši preklopla na simobil in bom pomoje tut tu ostala…drugače je pa itak isto…:/


 15. Dobro napisano, vendar bi par stvari še dodal. Sem na simobilu in mi lovi v kleteh, v dvigalih itd. Prej, ko sem imel mobitel, mi ni lovilo ne v kleteh ne v dvigalih, vendar sem imel drug telefon, ki je bistveno slabše lovil (če primerjate moč signala morate paziti, da ste obe omrežji poskusili na istem telefonu). Sicer sem tudi sam zagovornik Nokie in ne kupim nič drugega, zato mi je simobil bolj všeč. Kateri je cenejši je pa zelo relativna zadeva. Če imaš večino ljudi (prijateljev, punco/fanta itd.) na simobilu, se ti mobitela definitivno nebo splačalo vzeti, enako velja obratno.

  Lp


 16. baj d vej: zdej k si naredu maturo, pa nis več “s Poljan”


 17. simobil..je bil, je, bo. =)

 18. artificial

  Mobitel.

 19. andraz182

  Heh, vidim, da mobitelovci prevladajo. Verjetno je mobitel res boljši ponudnik z boljšo kakovostjo, a dokler imam kar nekaj frendov na simobilu, mislim, da je še vseeno simobil cenejši. Seveda je tu velik minus pokritost omrežja, a kaj hočemo. Mogoče pa naslednjič res prestopim v mobitel … Je za reszmislit.

  Ampak od Nokie pa ne odstopim. Nokia 4ever :D


 20. @ Tiki .. on je še vedno član “Poljan” sam ne več gimnazije Poljane ampak naselje v katerem živi ;)


 21. če si že kdaj imel hkrati v rokah nokio od simobila in mobitela, ti je hitro lahko jasno zakaj so pri simobilu nokije cenejše. poleg tega da marsikatera simobilova nokija sploh ne zgleda enako kot original (vtisnjeni napisi nokia so na drugih mestih, zato predvidevam da nikakor ne gre za enak telefon ampak narejen za vodafone npr. kot keksi domačica tud niso enaki pod merkatorjevo znamko!), še drugače deluje. primer je nokia n96. stokrat raje dam za mobitel malo več, kot pa da že prve dni škripa, v roki deluje kot poceni igrača, deluje veliko počasneje…
  mogoče vas še ni dosti na to pomislilo, tudi mene je presenetilo ker sem mislila da to sploh ne more bit res. kaj pa varstvo potrošnikov itd? ampak očitno je tisti napisa vodafone enako kot S budget!!


 22. em, zakaj si zbrisal moj post da so simobilove “nokije” za en drek? ker si se že odloču za simobil?


 23. uf, my bad. sori za smetenje


 24. pogosto mi kot testerju opreme pod roke pridejo telefoni obeh operaterjev in lahko vam iz prve roke povem, da so miti o tem, da bi imel simobil slabše telefone kot mobitel navaden bullshit. celo nasprotno – pri njih se pogosto da dobit kaj ekskluzivno, ker so partnerji vodafona in nvoosti dobijo ful hitreje.
  Naj opozorim tudi na to, da oba operaterja nudita Moneto. Prav tako pa je Simobil v zadnjem času zelo izboljšal omrežje, tako da gre za povsem zanesljivega operaterja.
  Stanje pri Tušu pa je res manj primerljivo – pogosto težave pri preklapljanuu med njihovim in Mobitelovim omrežjem, telefoni brez garancije iz HongKonga…
  Izbira je pa tako stvar posameznika.


 25. MOBITEL!!!!!!! MOBITEL FOREVER…

  meni je pa Mobitel bistveno boljši, ne glede na mnenje Simobilovcev. Pač je res, da imajo nokie ampak so res počasnejše, tiste vodafonove. pa itak je zdej zadnja leta prevladujejo pametni telefoni pa Androdi pa to tko da imajo pri Mobitelu večjo izbiro glede teh in tudi tabličnik GalaxyTAB je prišel zelo hitro v prodajo (čeprav nevem, če za Simobilom). in pri Mobitelu imajo boljšo cenovno razporeditev (npr. imaš naročnino in lahko si zagotoviš 2 cenejša, zelo cenejša telefona, če boš še eno leto naročnik) in tudi ni treba takoj vsega plačati. pa tudi ni treba kritizirat samsunga pa ostalih, ker so kar konkurenca Nokii (s tem, da nimajo še toliko uporabnikov kot Nokia) in niso slabi telefoni. mislim, da je Samsungov Galaxy S konkurenčen Applovem iPhonu – še meni ima v slovenščini. in pri Mobitelu ga imajo. saj verjetno tudi pri Simobilu :P
  Ampak jaz sem za MOBITEL! Mobitel FOREVER!


 26. MOBITEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !