Še malo pa bo matura


h1 22.05.2009

Sicer smo esej že odpisali, ampak tisto je bilo bolj za šalo kot zares. Tisti esejčič z lahkim naslovom že ni bil težek. Niti približno. In prav vsem se nam je zdelo tako. Tako, da lahko verjetno pričakujem kaj težje nadaljevanje … Še en teden je do prvega testa, do mature iz slovenščine.

Me že malce živci matrajo. Nič kaj preveč, saj za Ekonomijo tako ali tako ni omejitve. A vseeno. Ne smem prelahko vzet, da ne bo potem slučajno pod tisto dvojko. Sicer pa, kdo sploh cilja na dvojko? Že poskusno maturo sem skoraj vse naredil s 3 ali več, tako da tudi taprava matura ne bi smela biti kaj težja. Pa še nekaj malega se bom učil do takrat. Saj imam še celi teden. To ne bi smelo biti nič težje. Za keks!

Ali pa tudi ne. Ne vem, upam le da bo. Vsaj za dve. Ali pa kaj več, da vsaj ohranim dostojanstvo, če sem že na Poljanski Gimnaziji. Sem se moral malce sprostit zdaj na blogu, zdaj pa učit naprej! Aja, pa držite pesti točno čez šest dni, v četrtek. Boste ;) ?

—————————————————————————————————————–

no. 201:

Na začetku pisanja izpitne naloge je profesor rekel: »Na voljo za pisanje imate samo dve uri. Toda, dve uri in niti sekundo dalj!« Študentje so začeli pisati nalogo. Večina jo je oddala že pred rokom, minili sta dve uri, eden od študentov pa je bil s pisanjem šele na pol poti. Profesor je zahteval tudi njegovo nalogo, toda študent je še kar pisal in pisal. Minilo je že petnajst minut po roku, ko se je študent dvignil iz klopi in do profesorja prinesel svojo nalogo.
»Ne bom vzel vaše naloge!« je strogo sejal profesor. »Prekoračili ste dovoljeni čas!« »Pa vi sploh veste, koga imate pred seboj?« je z visokim tonom vprašal študent. »Ali vi veste, kako se pišem?« »Ne, in me ne zanima!« je odgovoril profesor, študent pa je svojo nalogo zatlačil nekam v sredino kupa oddanih nalog.

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 22.05.2009 ob 10:55 in zapisano pod fuckin´ school .


18 komentarjev na “Še malo pa bo matura”

 1. kandela

  Upam, da bo vse vsaj 4 :)
  Srečno!


 2. Ah dej no, sej zdej pride še lažji del slovenščine. Sej matura sploh ni tak bav-bav za kakršnega ga imajo vsi…


 3. Sej zdej pride še lažji del slovenščine. Sej matura sploh ni tak bav-bav za katerega jo mnogi imajo…
  Nč bat!


 4. Matura za moje pojme sploh ni tisti “zrelostni izpit”, za katerega jo vsi imajo. Dejansko čisto nič posebnega, kolikor strašijo že januarja, da zdaj je pa res tisti zadnji čas za učenje … Sicer pa srečno :)


 5. Upam in drzim pesti za dobre ocene :) )

  no. 201 mi je pa vsec :) )) Hehehehe… Lp, D.


 6. Matura?
  No za tiste, ki smo jo že dali skozi, ni bilo na koncu nič pretresljivega, za nekatere pač, začetek nečesa novega, določena prelomnica v štiriletnem šolanju.
  Če mene vprašate, name je začetka matura delovala kot nek bav bav. No, ko se je pričelo sprva pisanje, potem pa ustni zagovori in vprašanja, je pa vse drugače.
  Lepo vstopiš noter v učilno zidano, kjer je zbrana komisija: sami znani obrazi – učitelji, ki so te učili in lepo jih pozdraviš. Izbereš si en ključen listek s tremi vprašanji – npr. pri slovenščini, se v miru 15 minut pripravljaš, kaj boš govoril, si kaj zapišeš, kaj pomembnega izpostaviš…potem pa po določenem času, ko je že 15 minut minilo, počasi prideš pred njih, se jim lepo nasmehneš, ker smeh deluje pomirjujoče na ljudi in jim naredi lep dan in spraševalec prične z vprašanji z listka. Lepo poveš, kar si napisal, kaj pomembnega izpostaviš, …
  vse lepo in prav. Dobiš podpvprašanja, da te lahko spodbudijo, da lažje odgovarjaš na vprašanja. Pomembno pri tem je nekaj: da si sproščen, pozitiven, da deluješ samozavestno, da znaš prepričati komisijo, da si se dobro pripravil in bil med letom uspešen.
  Po določenem času pa greš lepo ven, zunaj te čaka prigrizek – piškoti, sok,… (no vsaj tako je bilo pri nas na maturi).
  Ko pridejo vsi skozi, pa ponavadi učitelji povedo, da bodo rezultati viseli na oglasni deski. Če imate srečo, vam lahko kdo namigne od komisije, kako ste bili uspešni.Torej, kot videte, ni problema glede mature. Še hvaležni boste učiteljem za vse, kar so vas naučili, vam pa želim obilo dobre volje, optimizma, in vse, kar spremlja hrabre.
  roland tischer

 7. homerun

  Mene tut praktično ne skrbi…mal se že učim tako da bi mogli it. Drugač pa ja…srečno…
  Aja, kaj si pa vpisal?


 8. hahahaha hud vic :P drgač pa … sej boš spacou za pozitivno če že ne za kej več ;)


 9. Matura (pisala sem jo pred tremi leti) je bila, čeprav obsežnejša, vseeno lažja od vseh kontrolnih nalog, ki smo jih pisali v gimnaziji (sicer na Jesenicah, pa saj je vseeno), tako da nobene panike;)

  Itak se pa naredi gaussova krivulja, kar pomeni, da moraš za pozitivno oz. ostale ocene bit samo boljši kot določen odstotek ostalih. Srečno, pa kkšna lahka vprašanja na ustnih;)


 10. ja in kaj zdej? bodi nervozen zato ker si se rodil, ne pa zaradi mature.


 11. hehe situacija iz tvojega vica se zgodi v eni izmed epizod Veronice Marc v tretji sezoni, ko pridejo naši priljubljeni junaki na faks in Logan predolgo piše test… :) .
  sicer pa za moje pojme matura je neke vrste “zrelostni” izpit. ampak le neke vrste :) . definitivno zna bit zelo stresna in mislim, da je prav, da je tako.
  3jke na maturi ni noben problem dobit, ker to samo pomeni, da si glih tolko pameten/priden/sposoben kot celotna slovenija, kar ravno ni največja pohvala vseh časov.. če pa ciljaš na kaj več, pa je le treba zavihat rokave. priporočam vsem, ki so tik pred opravljanjem mature, da stisnejo kolko le lahko, ker se da obirat zrele sadove dokaj komot, ne pridejo pa kar sami od sebe. in ja, ni fuckin lepšega občutka kot, ko vidiš rezultate…. in si z vsemi ocenami zadovoljen.. z nekaterimi pa celo presenečen, ker si presegel samega sebe..


 12. Ta “vic” je drgač iz filma plonkarji (dobr film).

  Drgač maturo boš pa z dve zih naredu tko da ne se obremenjevt s tem.


 13. pa kake dvojke, hudiča!? da si ne drzneš met kake dvojke na maturi, se ti odrečem! kako trojko še potrpim.. ostalo pa ima da so petke in štirke…
  sicer pa, pa kaj je z vami ljudje? kam mislite, da boste v življenju prišli, če boste na dvojke ciljali? eno je gnat se za ocenami samo zaradi številk, drugo pa, da od sebe zahtevaš vse, kar lahko in po možnosti še malo več!


 14. @Mjedved: ne rečem. Imaš prav. Toda zakaj bi se trudil za nekaj, kar ti je “dano”. Obstajajo druge stvari pri katerih si boš rekel, ok zdej pa morm dati vse od sebe. Samo če nimaš omejitve je taka miselnost samo potrata časa … bi bilo bolje, če bi se že za faks začel učiti.


 15. Učit se več kot je treba ni potrata časa!
  Slovenščino in Angleščino bo sigurno rabil še celo življenje, na ekonomiji bo tudi še veliko matematike. Res nič ne škodi, če se učiš za 4 ali 5 – obratno, to bo še koristilo!


 16. ma ja, seveda, saj jaz se tud za biologijo glih baš nisem trudila, ker sem vedela, da je nikoli več ne bom nikjer imela.. me pa še vedno zanima:). sem pa seveda vložla ves effort v predmete, ki so mi bili blizu, tako osebno kot za faks, točke gor ali dol.
  in malo več znat, kot je nujno, ne boli… ;) .


 17. posluš mjedveda!!! pametno govori.


 18. bog požegnaj tvoje besede tiki:P.Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !