Maturantska parada 2009, pa take fore


h1 17.05.2009

Zadnji dnevi so bili pestri kot le kaj. V četrtek koncert Big Foot Mame, brez spanja nato do petkove Maturantske parade pa nato žur po paradi na Gospodarskem razstavišču ter na koncu še na after party v Bachus. Sicer moram priznat, da sem se na trenutke kar matral, ker so se mi zapirale oči (dva dni žuranja brez spanja ni kar tako), ampak je šlo. Smo zdržali.

V četrtek smo dejansko še šli v šolo (na tisto zadnjo uro športne vzgoje smo pač morali it), nato pa domov malo lenarit, še nekaj za maturo pogledat in nato na koncert. Big foot Mama seveda. In ansambel Lojzeta Slaka. Pa Perpetum Đezile seveda. Sicer je bil koncert razmeroma kratek, saj so začeli špilat šele okrog devetih, končali pa so tudi že pred polnočjo, ampak moram priznat, bilo je fenomenalno. Lepo so stopnjevali ter se prav na vrhuncu poslovili. In prav zadnji trije komadi so bili čista zmaga. Sicer se ravno ne spomnim kateri so bili, ampak vem da je bil žur. In po koncertu smo se zavlekli v Kompanjerosa … Lokal, ki je bil še odprt sredi Ljubljane, pa še vstopnine ni. In bilo je fajn. Toliko, da smo preživeli do jutra.

In zjutraj se je spet začelo. Prišli smo po majice, dežnike in piščalke in tako se je Maturantska Parada 2009 začela. Na Gospodarcu še nekaj zmede pa potem Parada do centra Ljubljane in nato ples … Ravno toliko, da smo se že skoraj vsi zdolgočasili. Mislim, da je bil ta ples le neka formalnost, na katero smo le čakali da mine ter lahko žuramo naprej. In nato žur na Gospodarcu in zvečer še after party v Bachusu. Skoraj preveč vsega.

In nato težko pričakovano spanje, haha. Spal sem še nadaljnjih 10 ur, dokler ni bilo nekako na sporedu kosilo. Ponavadi spim le nekje do devetih najpozneje, ampak dva dni »nespanja« sem nekako moral nadoknadit. Zdaj bi se blo potrebno pa kaj učit za maturo, kajne? Se kdo že kaj uči? Zdaj me pa počasi že začenja skrbet ta matura …

—————————————————————————————————————–

no. 199:

»Doktor, simulant iz sobe 50 je umrl.« »No, sedaj je pa resnično pretiraval.«

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 17.05.2009 ob 18:16 in zapisano pod mix of evrithing .


14 komentarjev na “Maturantska parada 2009, pa take fore”


 1. kaj ljudi

 2. Snowblind

  Hudo je blo ja, rekord smo podrl pa še z Jankovićem sm se rokovou :mrgreen:

 3. Blazz

  Eh, tist žur na gospodarcu je bil meni lani kr neki. Navadna masovka z 600tisoč koma pijanimi ljudmi. Letos bi sicer šel če bi lahko, ampak bolj za firbec. So druge študentske žurke dost boljše kot tisto. Pa za maturo ti ni treba skrbet, najlažji test na srednji šoli je.

 4. vetervlaseh

  ah, kje je še matura… eno leto, to mam še uff časa… :D
  dva dni žuranja… hudo… komaj čakam… samo u kranju bo/je vse skupaj mal drugače…

 5. chef

  Točno pred maturo sem jaz dobil novo punco. Lahko si misliš, koliko sem se učil.

 6. Blazz

  Chef…jaz tudi. :)


 7. chef…mene je pa tip pustu tik pred maturo. kako sm se šele jz potem učila,hehe :D


 8. Kwa sm bil js prbit.. hjaooo… nepozabno ;)


 9. Matura… haha. Koji bullshit. Od tega, če maš dobr dan al ne, je odvisno kaj boš potem celo življenje počel :S Študentske žurke so pa prov iste – 95% koma pijanih, ki se sploh ne zavedajo, kje so in kaj počnejo. No, le da je žur :p


 10. skrbet matura tolk, da se boš začel učit resno? bo kar cajt!!!


 11. prvo kot prvo, brez panike. ne pomaga. sam veš kako daleč si svojim znanjem in koliko lahko potegneš z improvizacijo, nekaj malega bo pa vseeno treba pogledat pa se za par dni zapret v sobo za najtežje predmete.
  to ali imaš ti osebne probleme ali pa osebno lepe trenutke življenja pa žal matura ne more vedet in tudi ni noben izgovor. meni je lani sredi mature šofer avtobusa povozil mačko Pikico, ki je bila z mano že krepkih 12 let, pred mano je bilo še do naslednjega jutra cca. 300 strani ekonomije. smo uredili mačji pogreb, se malo pomirili in šli učit ter dobili kaj pa da odlično oceno. je pa seveda vprašanje na kakšne ocene ciljaš…….

  kar se pa tiče srednješolskega in študentskega žuranja pa… kaj naj rečem. na vsako čago se tudi ne rabi it. so tiste največje čage, kjer je udeležba seveda praktično obvezna (cvičkarija, škisova, lampiončki, majske itn itn).. ampak tako no.. se mi zdi, da se dandanes itak preveč žura. pa zdaj ne mislim s tem izključno na alkohol. ampak dobro no – zabave so ponavadi namenjene kakšnemu posebnemu praznovanju ali pa kadar bi ti res prijalo malo čiste sprostitve.. ko pa postane žuranje navada.. pa se kaj hitro spreobrne v edini način sprostitve, kar pa prav gotovo ne odobravam.


 12. mjedved, ti si en kar precej pameten člouk.

 13. andraz182

  Preveč žura? Ah kjeee … No ja, mogoče pa res. Samo ne veliko preveč :)

  Maturo pa bomo že shendlali nekako ane :P


 14. ej, pa tole tako imenovano žuranje je samo… neka protiutež današnje generacije mladih (in vedno starejših tudi!) k drugače razmeroma stresnemu življenju. ker se kaj hitro zgodi, da na koncu v življenju delaš samo še dvoje: hodiš v šolo/službo in žuraš. po žuranju greš delat, po delu žurat. in potem je samo še to.
  in tudi tole najstniško dojemanje sveta se po moje daleč preveč podaljšuje v obdobje “mladega odraslega” človeka – za najstnike je značilno, da tvorijo svojo lestvico osebnih vrednot tako, da na prvo mesto postavijo prijatelje, kar bi se naj skozi razvoj človekove osebnosti in prehodom iz pubertete znova spremenilo in bi se na vrh postavilo kaj drugega: osebno preferiram družino. ampak očitno tega več ni oz. se začne dosti prepozno.
  ampak kakorkoli.. ljudje so svobodne ovce..Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !