Ne vem kaj imate proti Bosancem


h1 18.03.2009

Ne vem, kaj mate proti Bosancem. Mene so včasih tudi fejst motli. Zaj pa ne več. Do tega pa je prišlo takole: Mam hčero, ki mi je kot frkla pila kri. Bil sem vse, stari, bolan, zabitež, sto let za leseno žlico, ni kaj da ni blo. Mam babo, ki me je jebala v glavo ko majmuna. Nič ji ni pasalo. Bol ko sn delo, bol je čvekala. Mam sosede, ki so mi nonstop delali pizdarije. Nobeno stvar nisem prav naredo, ne da bi meli pripombe. Pol pa je hčera spoznala enega Bosanca, zanosla in se z njim oženla. Sprva sem mislo, da se mi bo sfuzlalo. Čez dva meseca je prišla nazaj s plavim frisom. Ati, mami glejta kaj mi je naredo. Nič več neandertalec in podobno.

Čez dva dni je tak šla k njemu nazaj. Vsake tolko cajta jo naklofa in se pridere k svojemu zlatemu ateku. Še staro je strah zeta in se je fejst vnesla. Jaz pa od cajta do cajta povabim Bosanca v gostilno na pijačo in sma največja kolega. Zakaj pa ne . Porihtal mi je familijo kot se spodobi. Toti nimajo milosti do bab. Pranje nog vsak večer, postrežba all inkluzive, nobenega španskega sranja na TV, samo fusbal, itd. Marsikaj bi se lahko naučili od njih. Včasih naredimo pri nas piknik in pride zet s familijo (mata tri sine) in žlahto. Včasih še kake kolege sabo prpelajo. Ko se frocovje zakadi po vasi spizdijo še podgane. Sosedi dva dni ne upajo iz bajt.

Tudi na njihovo muziko sem se navadil. Saj ni tak slaba. Še sploh Šaban Šaulić in tista Kuje Mujo konja po mjesecu, čeprav je baje že fejst stara. Zdaj če me kak sosed hoče kaj gnjavit, samo rečem, da bom mel piknik, pa mam mir. V trgovini včasih za štos stegnem roko proti pakiranim čevapčičem. Narod samo razširi roke v strahu, spet bojo meli piknik. Skratka zdaj sem car na vesi. Zato: Živeli Bosanci!

Nisem tole jaz spisal drugače. Gre za nekega Mariborčana, tale tekst pa sem dobil po mejlu in me je res nasmejal :D

Aja, pa da ne boste narobe razumeli … Jaz nimam drugače nič proti Bosancem. Prej proti kakšnemu sodržavljanu ali sodržavljanki, ki si sploh upa tako musko posnet. Kaj šele cel videospot!

YouTube slika preogleda

Omojbog, upam da je tole le redka izjema slovenske glasbene scene. Še kot zanimivost eden izmed komentarjev pod tem komadom na youtubu: »Ta komad je pa res idiotski, melodija pa od dreka.«

—————————————————————————————————————–

no. 182:

Kaj je bil Jezus po poklicu? Študent! Pri tridesetih letih je stano­val pri starših, imel je dolge lase in, če je kaj naredil, so takoj rekli, da je to čudež.

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 18.03.2009 ob 18:26 in zapisano pod mix of evrithing .


10 komentarjev na “Ne vem kaj imate proti Bosancem”


 1. mariborščina za vse večne čase!


 2. Brez zamere, ampak ta zgodba je stara kot greh. Opazil sem jo po mailih in raznih spletnih straneh, par let nazaj.

  Pa hitro pride na siol-ov zid blog, samo zato ker so notr bosanci:)


 3. hahahahaha :D carsko xD


 4. Bosance v Sloveniji ne maram zato, ker živijo v Sloveniji, so na žalost postali slovenski državljani, pa vseeno veliko (večina) jih ne zna govoriti slovensko, kar naprej Bosan gor Bosna dol (naj gredo nazaj dol, če jim je toliko všeč, nobeden jih ne sili, da pridejo v Slovenijo delati, sem pa tja, miselnost, da so najboljši in najlepši ter da jim nobeden nič ne more. Si pa fajn oče, ni kaj, pustiš, da ti nekdo hčerko pretepa, jaz tega ne bi toleriral, pa četudi si ženska to zasluži od časa do časa – sploh če bi šlo za mojo malo princesko.


 5. pozabil sem napisati, da je to moj neposredni odgovor avtorju tega teksta, ki si ga dobil po e-mailu – nisem govoril tebi, upam, da ne bo pomote. Tisti ljudje, ki so ta spot posneli, pa so itak bosanci oziroma čefurji, da ne bom katerega užalil.


 6. bosanc je bosanc.to mislm slabšalno.


 7. Pa ti nisi resen… “Vsake tolko cajta jo naklofa…” … pustis, da ti familijo jebe nek bosanec… rajsi bi posluso vsak dan zeno pa hcerko, da mi neki pizdita, kot pa da bi pustu enemu kretenu z IQ sobne temperature, da mi pretepa familijo.
  Malo se zamisli kaj delas :) Ne se pustit na njihov nivo obnasanja, ker potem ne bomo nikamor prisli… tako kot oni niso se nikamor prsli…


 8. Kdo ti je ta mail poslov ;)

  Drgač pa dost stereotipen post. Pa sej se ti ni treba tok zagovarjat … sej vemo da nimaš nč proti bosancem.


 9. pa res genialno besedilo in super muska. člouk res uživa ob poslušanju in gledanju


 10. končno nekaj da sem se nasmejal.INTELEKTUALEC pa naj siraje zamenja prikazno ime.to mu očitno ne paše .Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !