Za pusta hočem bit telebajsek!


h1 26.02.2009

To sem slišal od mimoidočega malega prikupnega petletnika, ki se je teden dni nazaj še odločal kaj bo za pusta …

Saj vem, spet sem malce pozen s takimi objavami. Vedno sem malo za časom. Nekaj se zgodi, jaz pa o tem spišem šele čez tri dni. Pa še to v najboljšem primeru. Nima veze, bolje pozno kot nikoli.

Letos name pust ni imel kakšnega posebnega učinka. Doživel sem ga prehitro, saj smo na šoli z maškarami začeli že v petek … In ja, bilo je zabavno. Posebnega pustnega rajanja pa se nisem udeležil. Saj, zdaj mi je pa žal. Bom šel pa naslednje leto. Kljub temu sem videl, da je tale pust čedalje bolj popularen. Še lani (kakor se spomnim) se ni skoraj nič govorilo o tem, letos so se čenče začele že en teden prej. Pa še maske so bile bolj zanimive. V živo sem jih sicer videl bolj malo, saj sem bil ravno na pustni torek na štajerskem, pri sorodnikih. Sem pa zato videl kar nekaj maškar na fotkah … Ena zanimivejših:

Se mogoče kdo prepozna tukaj? Hah, me zanima če se bo ena izmed maškar prepoznala. Kakor vem, naj bi redno brala moj blog … In še eden boljših avtoportretov:

Upam, da mi ne bo preveč zamerila, ker sem jo dal na blog. Upam, da me ne bo tožila. Ali pa vsaj zamerila … Hope so.

Fotk imam še kar nekaj, vendar ne vidim ravno smisla, da bi jih dajal še več gor. Najboljše maškare so tako in tako tiste poznane. Tiste ljudi, ki jih poznamo, pa se našemijo. Nekateri v totalne bedastoče, nekateri v nič posebnega, nekateri pa v totalne idiote. In nato se delajo še norca iz sebe! In nekateri, ki pusta ne prebolijo še celo leto. Kaj leto, celo kariero. Še v službi so v maškarah, okrog hodijo zamaskirani, pa še norca se delajo iz sebe. Ste še vedno v dvomih koga imam v mislih? Ne, to ni Damjan Murko. In ne, to ni Matjaž Gornik, ki išče sponzorja za moške tangice. Mislil sem na finske Lorde. Saj jih poznate, kajne?

Imajo še vedno ene boljših mask, ki sem jih videl letos :D

—————————————————————————————————————–

no. 176:

V Črni Gori ja zavladala huda lakota in na pol žive ljudi so metali v jame in jih zako­pavali. Tistega dne so v jamo vrgli napol mrtvega Jovana in ga ravno začeli zasipavati, ko se iz daljave sliši glas: »Hej ljudi, stigao je krompir iz Slovenije!« Iz jame se zasliši Jovanov glas: »Dali je olupljen?« »Nije!« »Onda sipaj dalje.«

  • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 26.02.2009 ob 11:46 in zapisano pod mix of evrithing .


2 komentarjev na “Za pusta hočem bit telebajsek!”


  1. haha, prosim lepo, avtorske pravice za fotko gredo “miški” :) . drugače pa mislim, da je evidentno katera sem jaz tule gor:D. kul post! dodala bi le komentar, da je ljubljana ekstremno prazna maškar. morda res prihajam z drugega konca slovenije, kjer nam je očitno to bolj v navadi, ampak hudiča…v tej kotlini še otroci niso bili namaškirani čez dan! kaj se to dogaja?
    mislim, da pust izgublja na svoji moči. največ mask se je namreč pojavilo šele, ko je padla noč in so se mladi odpravili na pustovanja in rajanja. ok, kul, vsaj nekaj. a še vedno mislim, da pust traja cel dan, in to ne samo eden, dva! v soboto in torek! tako da smo me tri že čez dan praznovale pust in bile v glavnem velika atrakcija filofaksa. kot da je to kaj posebnega, da je človek namaškiran za pusta. điz.


  2. Ste še vedno v dvomih koga imam v mislih? Ne, to ni Damjan Murko.

    tole bom pa kometiru ane ..
    prosm te Andraž da ne govoriš grdo čez Damjana :( .. ON JE PROU FEJST BABA !Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !