Božične počitnice, božiček, božič in praznovanje novega leta


h1 22.12.2008

Pa začnimo lepo po vrsti … Z božičnimi počitnicami. Še tri dni do teh nestrpno pričakovanih počitnic. Danes ravno še pišemo nemščino (upajmo, da bo pozitivno), potem bodo pa kmalu teli prazniki. Upam, da bodo kaj bolj veseli kot teli zadnji dnevi. Šola mori, dougcajt najeda, treba bi se bilo učit, pa še prave zimske idile ni. Brez snega, brez mraza, sploh ni čutiti tega predbožičnega, zimskega vzdušja. Bolj predvojno vzdušje, še malo pa bomo res začeli tole vojno s Hrvati. Prav nič nam ne manjka (no ja, seveda vsi gledamo na to, da nam vedno kaj fali in nikoli ni popolno), ampak mi hočemo še več. Ne bi morda Hrvatom pustili vstop v EU ter tako vsaj malce omilili zadevo? Ko eveningstar piše o tem, kako se bo zdaj, zdaj spremenil svet in nam bo šlo bolje ter se nam ponovno prikazal Maitreja, jaz samo upam, da ne bo šlo še bolj navzdol. Da ostanemo kjer smo, da se ne bomo zapletli v še kaj hujšega. Čedalje bolj nemirno postaja. Ali pa morda le jaz tako čutim. Nekateri se veselijo in praznujejo že sedaj, meni pa tele zadnje dni ravno do tega. Zdi se mi, da le nemočno opazujem dogajanja okoli sebe.

Saj vem, nič kaj optimistično ni bilo tole. Če sem vam sedaj zamoril dan z mojim pogledom okoli sebe, se opravičujem. Tisti, ki imajo razlog za veselje, naj se veselijo. Privoščim jim. Mene pa bo verjetno kaj kmalu minil pesemizem ter bom prešel v bolj prešerne volje. V bolj optimistične vode, saj … Še malo pa se nam prikaže Maitreja, potem pa bo šlo vse na bolje! Pa še božič je pred nami, pa še vse je v lučkah, vsi se imamo lepo, še nekaj dni pa se bomo obdarovali (še enkrat, če me prejšnjič niste dobro razumeli … božiček ne obstaja. Oziroma obstaja več božičkov. Na vsako družino ene dva božička, haha), bili v družbi svojih bližnjih in pri tem dejstvu zagotovo ne more biti nič slabega in pesimističnega. No ja, saj … Če pogledam z drugega zornega kota, lahko spredvidim, da niti ni tako slabo. Le kakšen sneg bi pa vseeno lahko zapadel, kajne?

Sedaj me verjetno pljuvate vsi tisti privrženci sonca in morja, vendar … Tale filmček si poglejte, pa boste videli, zakaj zna biti tudi sneg zabaven. (mlajšim od 13. leta ogled filma zaradi eksplicitnih vsebin prepovedan)

YouTube slika preogleda

Kaj hočeš, prvi sneg, družba prijateljev in malo dolgčasa, pa si popestrimo dan :) Se opravičujem za morebitne vulgarnosti in grde besede. Vsi se ne znajo ravno izražati pravilno, slovnično slovensko.

Aja, za konec me še zanima kje boste kaj praznovali novo leto. Jaz sem še kar brez idej. Oziroma je preveč idej, pa se ne morem odločiti za »tapravo«. Da kdo kakšen predlog, kje je najboljše praznovat novo leto? Kakšne ideje, predlogi? Kje pa boste praznovali vi ;) ?

Pa lepe božno-novoletne praznike vam želim!

p.s. Še malo, pa se za tri dni preselimo v Vitomarce. Pa upam, da bo kaj snega tam gori :P

—————————————————————————————————————–

no. 164:

Mujo in Haso sta se odločila, da gresta na njivo krast koruzo. Haso se je odločil, da bo stražil, Mujo pa je vzel vrečko in šel na njivo nabirat koruzo. Minilo je nekaj časa, ko se mimo Hasota pripelje policist in ustavi. Haso ni vedel, kako bi opozoril Mujota, naj zbeži in ko ga je policist vprašal, kaj počne, mu je odgovoril, da sklada pesmi. Policist pravi: »Hajde Haso, da čujem jednu!« Haso nekaj časa premišljuje potem pa za­poje: »Gore nebo, dole trava, bježi Mujo, vidi ti se glava.«

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 22.12.2008 ob 13:44 in zapisano pod mix of evrithing .


12 komentarjev na “Božične počitnice, božiček, božič in praznovanje novega leta”


 1. Se opravičujem za morebitne vulgarnosti in grde besede. Vsi se ne znajo ravno izražati pravilno, slovnično slovensko.

  hahahaha tale stauk ga zmaga :D drgač pa snežak – zakon ;)

 2. pet-in-g-seks

  ¨kul snežak! :-)

 3. homerun

  Fajn snežak res…drugač pa za novo leto pri punci :)

 4. čebelca

  a homerun u naše kraje prideš? :lol:
  lepo lepo


 5. Saj poznaš tisto reklo, “Tik pred svitom je najbolj temno.”


 6. vsaj tist zadni komentar pri videu bi pa lahko prišparau, je brezvezn.
  iz besedila (na začetku) pa vrzi tista “tele”-ta ven.

 7. andraz182

  @eveningstar: Poznam. Zanimivo, me zanima če se bo res uresničlo :)

  @bina: Usak ma svoj okus ;) meni je tako všeč.


 8. hud snezak


 9. fajn…. ti si pa sigurno kej grdga reku da si dobu tistga tiča u rt ;)

 10. homerun

  @čebelca: Zakaj pa u vaše kraje? Ne bom ravno blizu vaših krajev.

 11. andraz182

  @božiček: nč grdga, nč grdga.

 12. čebelca

  a nimaš več tiste punce z gavc? jajks :oops: :DKomentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !