Windows Live Messenger. Le kdo ga še nima?


h1 5.12.2008

Na začetku poglejmo kaj to sploh je. Pa saj že skoraj vsi veste kaj je ta znani MSN, ane? Če pa ste slučajno med tistim enim odstotkom ljudi, ki ne uporabljate tega, naj razložim … Kot lahko vidimo na uradni strani Windowsov:

Po domače: Program, ki je namenjen uporabi čvekanju prek interneta. Kot nekakšen telefon, samo da gre prek interneta, pa še zastonj je. Pa saj ga itak poznate, kaj sploh razlagam.

Zanima me edino, koliko ljudi sploh svojega MSN naslova nima? In pri tem niso mišljeni kakšni afriški otroci, ki interneta še poznajo ne. Zanima me, koliko ljudi, ki uporablja internet nima lastnega MSN-ja? Dandanes ga ma že vsak. Kot je to pred leti veljalo za telefon, nato za računalnik, nato za mobitel, pred kratkim še za internet, sedaj pa ko ima že skoraj vsak vse od prej naštetega, se sprašujem … Le kdo še nima msnja? Še ko vprašaš koga za kontakt, ga dandanes vprašaš po msnju.

Včasih, ko tega še ni bilo, si se s kom od »na novo poznanih«, pravkar spoznanih ljudi, zmenil že za kraj in uro ponovnega srečanja, dandanes pa ni več tako. »Ljubica, mi daš svoj msn pa se še kdaj vidva ;) ,« izdaviš po prvem srečanju … Danes ne gre več za naslednje srečanje v živo. Naslednjič se »srečaš« po internetu, prek msnja. Prek ekrana. Ko eden drugemu pošiljata razna sporočila in se »pogovarjata«. Pa ne govorim le o novih poznanstvih. Še najboljši prijatelji se danes, namesto, da bi se dobili, kje na piru, rajši zmenijo prek msnja. Je bolj enostavno, lažje. Kakšna telefonska cifra, to je že za cajtom. Telefon je že bolj osebna stvar, pa še številke se je treba zapomnit. Le kdo si sploh še zapomni kakšno cifro, ko jih je pa toliko? Rajši dobiš msn naslov, pa se potem lepo usedeš pred računalnik, lepo nasloniš na svoj stol in uživaš lepo v miru, medtem ko se pogovarjaš z najboljšim prijateljem iz sosednje ulice.

Ne rečem, ko bi se ljudje pogovarjali le z nekom, ki živi res daleč stran, v kakšni sosednji državi, drugem mestu, s kakšnim, ki se že dalj časa ne bi videl … Ali pa če bi šlo le za biznis. Za poslovno stvar. To bi bilo drugače. Vendar ne, temu ni tako. Le še par let nam manjka do tega, ko si bosta še mož in žena kupila vsak svoj računalnik ter se posedla na svoj stol ter se zaprla vsak v svojo sobo in se pogovarjala po msnju.

Tako, sem spisal svoje razmišljanje … Saj vem, tudi sam počnem podobno ter nisem popolnoma nič drugače. Še mi s prijatelji iz naselja se včasih ob mrzlih dneh raje kaj na hitro zmenimo prek msnja, pa se namesto isti dan, dobimo pač naslednji dan … Ampak še vseeno, mislim, da mi (še) tale msn še ni prišel tako v dno duše. Me pa zanima glede vas … Ste eden izmed uporabnikov? Koliko ga uporabljate? In glavno vprašanje: »Zakaj ga sploh uporabljate?«

Danes brez vica, za popestritev dneva vam prilagam msnjeve slikce. Saj veste, to so tisti lepi avatarji, majhne prikazne slikce, ki so razpoznavni znak vsakega. Evo jih:

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 5.12.2008 ob 10:29 in zapisano pod Pred kompom in pet metrov okrog njega .


14 komentarjev na “Windows Live Messenger. Le kdo ga še nima?”

 1. Pris

  »Ljubica, mi daš svoj msn pa se še kdaj vidva ,« izdaviš po prvem srečanju …

  No ja, resno dvomim, da je šlo že tako daleč. Še vedno je najprej v igri telefonska, ki pa si je – ne boš verjel! – ni potrebno zapomniti, ker to zate stori telefonski aparat. ;)

  Na msn imam cca 10 kontaktov, v večini gre za osebe izven Slovenije, medtem ko imam v imeniku svojega telefončka preko 300 številk. Morda pa je pri mlajših generacijah drugače …


 2. kako deluje msn? jaz ga ne uporabljam in tud ne pogrešam. je pa ja čist drugač “v živo”


 3. Huh… Meni MSN omogoča, da se bolj poceni pogovarjam z mojo sorodno dušo, ki je na žalost skoraj na drugi strani slovenije od mene, vendar kadar sem z njo v živo ne pogrešam MSN-ja. S frendi se pa tudi kdaj kej dobimo tako, da ni problema. Da bi bil odvisen od MSN-ja pa vsega tega pa … je že res, da če me kdo vpraša za MSN ga dobi … imam preko 300 kontaktov na MSN-ju, ampak tak ali tak samo za se ment … ceneje je telefon pa raje porabim tako, da pokličem mojo sorodno dušo :)

 4. andraz182

  @Pris: Je šlo tako daleč, sem bil že ene parkrat priča. No ja, ni bilo čisto dobesedno tako, ampak ja. Prvi kontakt je bil lih MSN.

  @Bine: Verjetno si potem eden izmed izjem :P


 5. Zanimiwa tema Andraž…

  Kok časa že sploh mamo msn? 3,4 leta? :O

 6. homerun

  Msn uporabljam za pogovore z ljudmi, ki živijo dlje stran in se je z njimi teže srečati kar tako, vsaj dokler nimamo izpitov in pa za izmenjavanje raznih potrebščin za šolo(beri skeniran zvezek pred testi in spraševanjem :D ) Sicer pa ga le redko uporabim za pogovor z osebami s katerimi lahko grem skupaj na pijačo.


 7. Ko sm bla še oš, sm dejansko sedela cele popoldneve pred kompom in čakala da se kdo vpiše, in pogovori so bli standardizirani inso zgledal nekak tkole:

  x:heii
  y:oioi
  x:kako?
  y:pa uredu, ti?
  x:ma gre nekak
  y:in ka kej počneš?
  x:pa nč, msn pa muska. ti?
  y:eh neki po netu gledam
  ….(5min)….
  x:pa drugač kj novga?
  y:eh ka pa če bit…pr teb?
  x:ma tut nč..dougcajt..
  y:ej dj grem js…ajdee
  x:okii čaučau..

  In pol sm bla vsa vesela in čakala nov folk… pol pa člouk pride na sš, pa mal odraste pa se ma kj za učit, in postane tisti, katerga pa zdej klikajo mlajši, ki isto samo čakajo nekoga za ‘pogovarjat’…men se pa to ful ne da več, sploh nism nč več na msnju, da bi klikala ludi k jim nimam nč konkretnga za povedat…najrajš sm appear offline, pa kliknem koga če res rabm, drugač mi je pa bol praktičen telefon – sploh zdej k sm Itak Đabest :P
  uglavnem ja…en odgovor na to, kolk uporablam msn :P

  no ja, je pa to ful praktična zadevca za vse tercjal ženske, ki s[m]o z kontroliranjem osebnih sporočil določenih oseb na tekočem kaj se dogaja z njimi(seveda če tu na dolgo in široko pišejo kje so in kaj delajo). xD

 8. čebelca

  js ga tut mam :D em ja no tko kr velik sm gor pač k živim nek bogu za hrbtom pa mam kr dauč do kerih prjatlov, se ne da it lih nap ijačo al pa kej. pa še mal premladi smo. :D

 9. turbofolker

  Edini program, ki ga uporabljam čist vsak dan. Nimam dosti stikov, mam pa tiste, ki so mi pomembni. :D
  Večinoma komuniciram z osebami, ki so mi predaleč, da bi se srečali v živo. :lol:

 10. klemenix

  Huh ja, MSN je kr praktična zadeva.

  oseba 1:”greš na pir?”
  oseba2: “ja. KDaj in kod se dobimo?”
  oseba1: “ob devetih v centru. Se vidmo. Čaw”
  oseba 2: “ajde”

  Ful hitrej in cenej se rešuje zadeve ku pa s telefonom. To je moje mnenje. MSN je kr kul ja, čeprav se mi zdi, da ga je zdej mal povozu Facebook. Folk raje komunicira kr prek tega…pa hkrati pogleda še kšno sliko prjatlov itd. Vem pa, da je možnost dodajanja slik tud na MSN a še zdaleč ni tolk praktičen ku Facebook.


 11. iist sm pa hotla messenger plus naložit pa se mi je use skupi sesul..zdej pa več nemorm niti navadnga naložit..recimo ko je tista stran ko piše DOBITE GA BREZPLAČNO… ko kliknem semi vse odpre in naloži se WLINSTALLER..ampak potem se ne da nič več naredit! ko probam inštalirat do konca mi vedno napiše, da je neka napaka.
  MI LAHKO PROSIM KDO POMAGA?


 12. hej ka mi lahko pomagas kok ga nej nalžim kr sm pozabla prosim

 13. andraz182

  @Beiib, cimika: Klik tukaj, pa si ga zloudajta jovo na novo ;)

  http://download.live.com/?sku=messenger


 14. hvalaKomentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !