S časom se spreminja tudi svet


h1 11.07.2008

Sicer nisem že star, pa tudi prav pogosto ne razmišljam o kakšnih bolj globokih temah, kot je ta … Ampak vseeno, včasih mi je dolgčas. Včasih si ne želim nobene družbe. Morda le enega ali eno … Ali pa sploh nobene. Preprosto samo glasba in moje misli. Včasih sem za »urejanje misli« odšel laufat. Kar tako, za štos, da sem se lepo umiril pa tudi tako mi je preprosto … sedlo. In ravno takrat prideš tudi na misel o kakšnih bolj globokih temah. Ne mislim o vodnjakih ali kaj podobnega … O takšnih, poglobljenih predvsem. Tako jim vsaj jaz pravim. Saj lahko tudi da so popolnoma brezvezna, takšna brez kakršnekoli tematike, vendar vseeno. Vsaj en primer:

Zakaj rastlina umre prej od ljudi? Zakaj sploh uporabljamo mobitele in internet … Ne bi bilo bolje, če bi še vedno živeli tako kot pred 1.000 leti? Je bilo komu kaj hudega? Je bilo takratno življenje tako bedno? Po vsej verjetnosti niti ni bilo tako hudo in brezveze, vendar so si ljudje želeli spremeniti svet. Spremeniti na bolje, si bolje urediti svet, poskrbeti za svoje potomce. In tako se je začelo. Z industrijsko revolucijo je prišla spet beda s svetovno vojno, potem rahla ureditev ter boljše življenje ljudi, potem pa še ena svetovna vojna. In po njej? Boljše življenje? Življenje prihodnosti? Življenje z računalniki in mobiteli, ogromno avti, prometa, hlepenja po denarju in slavi, ustvarila so se ogromna mesta, kjer so še malo prej bila njive in poljane.

Boste rekli da je to kaj bolje? No ja, za kakšno tretjino ljudi (, ki imajo stanovanje, urejene življenske razmere ter nimajo skoraj nič za skrbeti) verjetno že. Toda kaj pa za celoten svet. Je bilo prej bolje ali se sedaj vse odvija samo še navzgor. Nevem, ne morem odgovoriti. To bo pokazal čas. Ali pa tudi ne. Nevem, to so pregloboka vprašanja … Ena stvar pa je zagotova: S časom se spreminja tudi svet.

timegoesby.jpeg

—————————————————————————————————————–

no. 136:

Gorenjcu, ki ima brata v Ameriki, umre oče, zato se odloči, da bratu pošlje telegram. Napisal je: »Umrl je!« Čez tri dni je dobil odgovor od svojega brata iz Amerike, kjer je pisalo: »Ojoj!«

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 11.07.2008 ob 12:03 in zapisano pod mix of evrithing .


11 komentarjev na “S časom se spreminja tudi svet”

 1. pet-in-g-seks

  :-)


 2. grozaaaa


 3. hecn in hkrat neumn ter poučn!


 4. bedaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! je ta člank.(s prejšnga nč ne vela!!!)


 5. use gre u K***

 6. turbofolker

  kašna slika :lol:
  Kar se pa teme tiče, mislim da bo itak kmalu konec sveta, kar sploh ne bi blo slabo glede na vse kar se dogaja trenutno.


 7. članek res dober. ampak svet se je vedno spreminjal, le tako strašanskega tempa ni imel.

 8. Blazz

  as ti kej skadu?

 9. andraz182

  @gajus: Take komentarje lahko zadržiš zase …

  @turbofolker: hehe, pa sej ni took pizdarij po svetu :D

  @bine: Jap, to se pa strinjam …

  @Blazz: Haha,a to ti nej bi kr na blogu povedu al kaj :P

 10. Blazz

  In zakaj ne? Kot da te bodo grdi grdi policaji prišli na vrata trkat če boš povedal…”Ata” pa tut najbrž ne bo zdrah zganjal, al kwa? ;)

 11. andraz182

  Haha, kaj pa veš … Zihr me vlada na skrivaj opazuje :DKomentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !