Gospodar prstanov – najboljša knjiga vseh časov


h1 30.06.2008

In tudi film seveda. Saj mogoče govorim malce pretirano, toda meni osebno je Lord of the ring resnično eden boljših tako filmov kot tudi knjig. Sicer knjige nisem prebral v originalu ter sem si privoščil kar slovenski izvod, toda moram reči da me je knjiga zares pozitivno presenetila, posrkala vase in tako sem kaj kmalu prebral kar vse tri dele. In moram povedat, da nisem nevemkakšen knjižni molj. Ampak teh 1500 strani (vsi deli skupaj) mi zares ni bilo težko prebrati. In še z veseljem sem jih. Kar pa se redko zgodi … Da preberem več kot 200-300 strani … Pri nekaterih knjigah se mi že pri prvih petdesetih straneh obrača.

thering-thumb.jpg

Morda sem že rahlo »za cajtom«, ko sem se spravil pisat o Gospodarju prstanov, ki ga skorajda v javnosti sploh ne srečamo več ter je vse skupaj že rahlo zamrlo. Ampak vseeno, omemba dobre knjige in dobrega filma mislim, da nikoli ne škodi. Ali pač?

No, o sami vsebini ne bi, saj si lahko sami preberete marsikaj na netu, pa tudi če boste knjigo vzeli v roke vam ne bo nič škodilo. Lahko pa edino pokomentiram film. Sam film se mi je zdel izredno dober. No, če ne marate znanstvene fantastike, ta film pač ni za vas, če pa vas ne moti malce nenavadnih bitij s čudežnimi lastnostmi pa zares priporočam ogled. Seveda, če ga še niste pogledali. Kar pa močno dvomim, saj je skorajda vsak, ki sem ga do sedaj vprašal, če je Gospodarja prstanov že videl, odgovoril z »Ja, dddd. To je pa ja eden boljših filmov.«.

Več reklame se mi zdi delati nesmiselno, zanima me edino to, kako se Vam zdi tako knjiga kot tudi film … Aja, pa sprašujem samo tiste, ki so knjigo že prebrali in film že pogledali. In upam da vse dele, ne samo enega. Tisti, ki pa tega (še) niste pa lepo tiho, da ne bo slučajno kdo mel kaj proti filmu, pa ga sploh še ni gledal … Ja, tudi takšni obstajajo. No, kako se vam kaj zdi tale Gospodar prstanov?

——————————————————————————————————————–

no. 134:

Sredi ceste sedi majhen otrok in neutolažljivo joka. Mimo pride moški in ga vpraša: »Kaj pa je tako hudega, da tako jokaš. Kje pa imaš očka?« »V dom za ostarele je šel.« »Ja kje pa imaš mamico?« »Šla je v disko na rave party.« »Ja kako pa to, kako pa se pišeš otrok?« »Cavazza.«

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 30.06.2008 ob 12:41 in zapisano pod muska, filmi, knjige .


15 komentarjev na “Gospodar prstanov – najboljša knjiga vseh časov”


 1. Sm prebral knjige pa tut filme pogledal pa morm rečt, da so tako knjige kot filmi odlični. Dost dobr se film drži zgodbe, mogoče je kkšno poglavje spuščeno samo se mi zdi, da so dobr zadel vsebino. V filmih je pouhn posebnih efektov, kar popestri že tko zanimivo zgodbo.

  ocena knjig:+5
  ocena filmov:5+

 2. Pris

  No, naslov tvojega zapisa je skrajno pretiravanje, še posebej ko v tekstu priznaš, da si prebral bolj malo knjig. ;)

  Film ne spada v žanr “znanstvena fantastika”, ker je v njem bolj malo znanosti. :D “Fantasy” bi bila boljša označba. Se pa strinjam, da so filmi res dobro narejeni.


 3. Ha to sliko pa sem videl že stokrat.

 4. andraz182

  @primož: Too, še en fen :D

  @Pris: Dobro okej, meni osebno je ta trilogija zares všeč … Okej vredu, pa samo fantastično, a se zdaj kaj boljše sliši :D ?

  @Luka: Samo še zmeraj seka, priznaj :P


 5. zdej med počitnicami boš mel več cajt, pa boš več bral, aneda?


 6. Pogledaš film; fertik v 2 urah…bereš 2 mesca…


 7. Za začetek naj rečem, da sta tako film kot knjiga dejansko v vrhu svoje umetnosti. Sem brala knjige sicer v slovenščini, Hobit, Silmarillion, Trilogijo (manjkajo mi še kakšni Hurinovi otroci..), filme pa pregledala tudi milijonkrat. Ampak ne vem no, trilogija sama ni lahko branje, v bistvu ima kar dosti delov, ki postanejo nekoliko dolgočasni ali pa si vmes že pozabil tritisočo verzijo imena neke osebe ipd. Se v končnem izkupičku definitivno vse odtehta, samo ni tale LOTR kar tako, no. Je pa res, da sem knjige nazadnje prebrala pri 12 letih, tak da bi bil že skoraj čas, da se jih ob priliki znova lotim….

  Aja, filmi. Drug film je v bistvu samo dokaj dober.. Mislim, če že gledaš vse skupaj, ga itak pogledaš, samo druga dva dela sta narejena iz bolj širokega spektra tem, imaš ljubezen, vojskovanje, magično oziroma fantastično, zgodovino, itd., drugi film pa se v bistvu nekako najbolj vrti okoli bojevanja.

 8. andraz182

  @bine: Bom, bom. Prisežem :D

  @jaki: Haha, sicer je res da ti knjiga vzame kakšno uro več, ampak tako hudo pa tudi ni … Ali pač :P ? Aja, pa še čestitke za narjenega popravca iz mate :D !

 9. pet-in-g-seks

  člouk bi se kar strinjal … brati pa je treba!

 10. turbofolker

  Jaz pa moram priznat, da nisem bral niti ene knjige teh Gospodarjev. :) Ne vem zakaj. Pa filme tudi nisem gledal do konca. :neutral:


 11. Aaaa, vsa navdušena nad še enim navdušencem :) Ja, za moje pojme je Tolkien genialec! Prebrala sem LOTR, Hobit, Silmarillion, Hurinova otroka. V slovenščini, da ne bo pomote. In sedaj komaj čakam, da bo nekje leta 2010/11 ven prišel film Hobit :) Vem, mogoče otročje za moja leta, ampak nad Tolkienom sem čisto navdušena :)

 12. nevenka

  Ja, koliko knjig ste pa prebrali, za božjo voljo, da lahko kdo kaj takega (tako veliko traparijo) napiše :-(
  Človek lahko napiše kvečjem, da mu je neka knjiga najbolj pri srcu.


 13. Nevenka, verjemi, v življenju sem prebrala več kot eno knjigo. Pri Tolkienu me je fasciniral slog pisanja. Posebno pri Sillmarilionu. Ne vem, če poznaš ozadje oz. Tolkenovo življenje. Bil je perfekcionist in to se tudi kaže v njegovih delih. LOTR ni kar ena zgodba o frikih, ki skrivajo oz. iščejo prstan. Ne vem, če veš, kaj vse se skriva v LOTR-u. Če se poglobiš v simboliko, lahko samo ostaneš odprtih ust, ker ima dodelano v nulo. Ne rečem, da mora biti vsak Tolkienov oboževalec, ampak mene je prepričal. :) Ker imam rada stvari, ki na prvi pogled niso jasno vidne in pri Tolkienu je tega dovolj :)


 14. Meni se zdi film res super ampak knjige oz. vseh treh delov pa nesm še prebrala in verjetno če bi še knjige prebrala bi blo bolj zanimivo k je bolj podrobno opisano :) ….drgač pa film res zlo uredu mi je ušeč =P


 15. no men osebno se zdi film full cool..zdj pa prosm svojo mami nj mi kup knjigo ker je gospodar prstanov moj najljubši film…no čeprov se velikim zdi zastralel.no v 1 delu se gre bolj za začetno popotovanje in razpad druščine…vojskovanja je pa bolj malu.. samu v morii in potem v gozdu.pr prvem ze 2 umreta(čeprov gandalf neee..)2.del se mi zdi še skorj najbolj vojskovalen.napadejo oporišče,…3.del je pa sploh dobr-nakonc je najbolj učinkov in “prevar”.golum prevara frodota,samo za nekj cajta gre,aragorn gre h duhcim,…sjvsi ze poznate u čem se gre:)LOL…no samu se nekj bi uprasal.a ma slučajno kdu kksne figurce iz gospodarja prstano-ker igra LOTR(namizna) se mi zdi bedna..

  no če ma kdu kksne figurce nj me obvesti…upam d hmal dobim knjigo…….:DKomentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !