Iskanje službe je najtežji posel


h1 27.06.2008

Saj mogoče na verjamete temu naslovu, ampak vendarle … Tisti, ki so/ste že bili kdaj brez dela vedo o čem govorim, za vse ostale bom pa še povedal … No, pa da ne bom omenjal samo tistih, ki delo iščejo preko zavoda za zaposlovanje, tam tudi jaz ne iščem dela. V mislih imam predvsem dela preko študentskega servisa.

najslabsa-sluzba.jpg

No, sedaj se bodo oglasili prvi dvomljivci, da to pa že ne more biti težko poiskati en đob. Seveda, če si izbirčen je to druga stvar … No okej, za vse polnoletne seksi blond bejbe je iskanje službe preko študenca res mala malica. Delo natakarice, manekenke, česarkoli ubistvu razen težkega fizičnega dela. No, sedaj pa povejte kako naj službo za čez poletje najde en takšen falot kot sem jaz, ki ravno še nima osemnajst let, pa je pripravljen skorajda za vsako ne ravno suženjsko delo (ko sem iskal delo preko študentskega servisa sem si zadal najnižjo »plačo« za 3,5€/uro.

In ja, saj sem našel ponudbo. Kaj eno, deset, dvajset ponudb. In tako se je začelo. Na netu najdem ponudbo, super plača, super delo, delo v Ljubljani, kaj češ lepšega. In nato kličem na študentski servis, dobim kontaktno številko in že kličem taprvega delodajalca …

Trrrrr, in že zvoni … In dvigne, gospod XY. »Dober dan, Andraž Gavez pri telefonu, preko Študentskega servisa Maribor sem izvedel, da iščete nekoga za pomoč pri delu.«

Že prej omenjeni gospod: »O ja, dobr dan. Kako si? Lep dan, an? Amm, ja … Že doug iščm enga, pa se nuben ne jau. Evo, zdej si se pa ti pojavu. A ti si pol za tole stvar al kaku?

»Khm, ja. Se zanimam za to, ja.«

»No prou. Aja, povej mi neki … Ti, znaš kej šraufat?«

Se začudim, zakaj pa to? Tam je pisalo le pomoč pri delu … Šraufanju? No ja, pa naj bo. »Ja, tut zašraufat bi znal, ja. Drugače sem mislil na bolj takšno delo … Ampak vredu, lahko bi vam pomagal pri tem, ja.«

»Hehe poba, s kod pa s?«

»Khm, khm. Na Gimnazijo Poljane hodim, tretji letnik končujem.«

»Aha, taku, taku. Eh, takih iz gimnazij pa ne rabm. Sm mislu da si s kšne mizarske al pa kej. Nč, lep dan želim!« In prekine …

No, takole se je začelo … Kličem drugega delodajalca, se pozdraviva, se predstavim in omenim, da bi rad delal čez počitnice, za čez cel julij. In odgovor: »Samo čez počitnice pravite? Ah ne, to pa ne bo šlo. Mi iščemo enega bolj resnega, za vsaj kakšno leto, ali pa najmanj tri mesece, lahko tudi za več let. Ampak samo za en mesec pa ne. Oprostite.« In konec.

Tretji delodajalec – ista stvar, želijo enega »bolj resnega«, za dalj časa. In potem četrti, peti in šesti … Noben ni pripravljen vzeti neresnega mulca samo za čez počitnice.

In nato sedmi, ko že mislim, ta pa bo: »Aha, ste pa prepozni za par minut, se oproščujemo.« No ja, kaj mi je bilo pa treba ravno v tem vrstnem redu klicat naokrog …

In tako sem kaj kmalu preživel celotno dopoldne ob telefonu in klical naokrog, našel pa … Nič. Izgleda da delodajalci iščejo samo polnoletne, močne, dijake iz lesarske, ki so pripravljeni celo življenje delati za 3€ na uro … Takšen pač nisem. Jebatga, bom počakal še eno leto, da bom vsaj polnoleten, pa jim potem pokažem hudiča! Do takrat si bom pa našel kakšno delo prek sorodnikov … Če babici sčistim avto in pomijem posodo, pobrišem prah in posesam, bi mi pa že morala dati kakšen evro, kajne?

——————————————————————————————————————–

no. 133:

Mujo in Haso hodita po divjini in Mujo vpraša: »Koji je danas datum?« »Ne znam Mujo.« »Pogledaj u časopis koji nosiš sa sobom.« »Ne valja Mujo, časopis je od jučer.«

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 27.06.2008 ob 21:26 in zapisano pod mix of evrithing .


13 komentarjev na “Iskanje službe je najtežji posel”

 1. glitter

  ja verjamem da zna biti to problem… vendar jaz imam trenutno 4 ponudbe za delo. stara sem 17 let vendar niti nisem iskala dela. ena ponudba je pri oču v pisarni 4€, druga iz oglaševalske agencije, da bi po seminarjih predstavljala razne projekte, ravno tako 4€, tretja za kelnarco 4,5€ in še zadnja za varstvo froca 3,8€… in nekako ne vem kaj bi. kelnarca odpade, da bi mi mulc živce paru tud… tako da oč al pa nakladanje.


 2. Ni težko samo za mladoletne fante. Če si ženska (in bom samozavestno rekla, da ustrezam tvojemu opisu :P ) in ne želiš cel dan smeje prodajati nekega sranja ali prenašati pohotnih moških v zakotnih luknjah (v takšnih lokalih običajno iščejo študentke), potem se moraš sprijazniti s tem, da ti službo zrihtajo družinski člani ali prijatelji ;) . No pa zdaj ko končujem faks, se da dobiti tudi kakšno delo, ki je malo bolj povezano z mojim strokovnim področjem. Sicer pa tudi tistim, ki redno študiramo in študiramo z namenom nekoč doštudirati, službe preko študenta, kjer iščejo nekoga za dlje časa in po možnosti še dopoldan, ne koristijo preveč.

 3. homerun

  No ja, se vsaj oproščujejo :D

 4. andraz182

  @glitter: No, saj sem rekel … Če si ženska imaš takoj trikrat večje šanse, če pa imaš še veze pa toliko bolje :D

  @tisa: Praviš da ustrezaš mojemu opisu idealne ženske :D ? Kolk si pa stara, bi se dal kšno cifro zrihtat :P ?

  @homerun: Haha, sam to men nč ne pomaga :D


 5. Mah ta študentski servis je za en K***, kogarkol kličš prav … smo že našl kar smo iskal. In pol tko kličš in kličš in namest da bi šou dopoldne vn na kolo al pa vsaj mau na koš nametavat presediš pred telefonom pa klicarš naokol kot ena budala.

  Drgač pa gavez tnx k smi zrihtu deu ;) , pa najprej si deu zrihti de boš kej zaslužu, pa pol sprašuj za cifre pa jih na kkšne pijačke pel v kkšn fensi lokal.

  A ja tisa dobr blog, še posebi k maš statično ozadje. A ja pa če gavez zvisi bi se še jst priporoču za cifro :D

 6. andraz182

  Haha, prvo men neki pridigaš o tem kdaj moram zvedt za cifro, pol pa še ti neki pecaš naokrog, a :D ?


 7. No sem blond in polnoletna. Seksi je stvar okusa :) . Ampak ob mladoletniku bi se počutila kot pedofil :P

 8. strojnik

  V naslednjem mesecu bom verjetno rabil pomoč, za večkrat po par ur. Nič stalnega žal, če pa ne boš našel nič boljšega… ;)

 9. andraz182

  @tisa: Ah škoda, pa sem že mislil … :D

  @stronjik: Uu, super. Kdaj, kje, kaj, kolk plačano :P ?


 10. kdo je pa tle še mladoleten ??? a ja gavez … ha ha :D

 11. andraz182

  Ti se kr smej ja … Sej sam še pou leta … Sploh pa tih bot, k ti tut nisi še doug osmnjast …. Prasc :P

 12. turbofolker

  Ja, takšen je problem študentov. Najprej dokler dobiš kašno delo, potem pa ko ga že dobiš, te sam izkoriščajo. Jaz sem vedno naletaval na takšne ljudi, sam zdaj pa mam super službo. :P


 13. Citiram:

  @tisa: Praviš da ustrezaš mojemu opisu idealne ženske ? Kolk si pa stara, bi se dal kšno cifro zrihtat ?

  Andraž a ti kr po netu iščš ženske?
  Mislm sej če ti rata zakaj pa ne:D

  haha :D :PKomentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !