Supermoto – disciplina v motociklizmu za prave moške


h1 2.06.2008

Morda še ne veste kaj je supermoto? Vas zanima kje ter kako divjajo pravi moški? Ste zainteresiran motociklist, motociklistka ter želita preizkusiti nekaj novega, nekaj drugačnega? Ali pa vas le zanimajo motorji ter nič drugega? Potem je ta objava napisana natanko za vas.

No, pa tudi če niste nič od zgoraj naštetega si lahko preberete naprej …

logatec2008-004.jpg

Za supermoto sem sam izvedel šele pred kratkim od sošolca Silvestra. O tem sem vedel zelo malo, ter tudi sedaj nisem nevemkakšen izkušen strokovnjak za motociklizem, zato naj raje kar ostane pri njegovi citirani izjavi: » Supermoto je dokaj nova disciplina v motociklizmu, ki je veliko bolj popularna drugod po svetu in predvsem v sosednji Italiji, od kod ta šport sploh izvira. To je zelo atraktiven šport, saj je nekakšna mešanica med motokrosom in cestnim motociklizmom. Proga za supermoto naj bi vsebovala 70 % cestne podlage, 30 % pa predstavlja makedamski del, oziroma tako imenovani »off road«, kjer je tudi nekaj skokov tako kot pri motokrosu. Ti motorji so zmožni razviti hitrost tudi do 200 km/h, vendar pa žal slovenske proge tega ne dopuščajo, saj so skoraj vse prekratke da bi bilo to mogoče. Seveda pa se to dogaja na progah po svetu, saj so proge veliko bolj urejene in primerne za ta moto šport.« Aja, pa da na boste slučajno mislili, da je tole le kakšno govoričenje na pamet … Nekdo, ki se z motociklizmom ukvarja že več kot deset let ter se že kar nekaj časa uspešno predstavlja na slovenski (in evropski) motociklistični sceni bo pa že nekaj vedel o tem, ne?

logatec2008-015.jpg

No takole, to je bil uvod. In upam da vas nisem preveč zdolgočasil s tem. Za začetek le uvod, naslednji teden pa vas seznanim še s tem kako potekajo tudi same dirke.

logatec2008-021.jpg

Sicer pa o motociklizmu ne mislim kaj posebno pisati … Lahko pa le povem, da me je tale moto disciplina izredno navdušila. Tu ne gre zgolj za neko hvalisanje z močnimi motorji ter nevemkakšne ceremonije kot jo ima Rossi in podobni mogotci. Potrebno je tudi marsikaj drugega. Nevem no, saj mogoče se pa motim … Vendar kljub temu mi je ta disciplina motociklizma najbolj pri srcu.

———————————————————————————————————————-

no. 124:

Nekaj nasvetov, s katerimi ženskami se ni priporočljivo vezati in zakaj.

- Blagajničarka: vedno zahteva denar v naprej.
- Sprevodnica vpije: Porini v sredini, da prideta noter še dva, ki sta zunaj.
- Profesorica pravi: Bilo je do­bro, ponoviva še enkrat.
- Zdravnica govori: Naslednji prosim.«
- Šefinja v rudniku ukazuje: Pripravite se, da greste v jamo.
- Lekarnarka pravi: Dvakrat pred jedjo in dvakrat po jedi.
- Telefonistka pravi: Končajte gospod, drugače bom prekinila.

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 2.06.2008 ob 06:12 in zapisano pod mix of evrithing .


11 komentarjev na “Supermoto – disciplina v motociklizmu za prave moške”


 1. ja tko to gre, če pa kdo ve za kšnga hudga podjetnika ki bi lohka bil sponzor se pa priporočam:)

  aja pa Gavez hud člank


 2. ta motor pa zih dobr potegne

  sam to je pa res škoda de pr ns nimamo kkšnih bolših prog za to derkanje, še posebi u lublan bi lohk kkšno nardil. (logatec je predelč :P )


 3. Habat je jebać!

  Enga sponzorja itak maš – za kefte :*


 4. to vidš rjavc!!!!
  en glavnih sponzorjev

 5. pet-in-g-seks

  brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ….

 6. Blazz

  haha!
  “neko hvalisanje in ceremonije z močnimi motroji kot jo ima rossi in drugi mogotci”??!
  ja kje si pa to slišal?! ne govor neumnosti no. Misliš, da se rossi samo usede in odpelje?

  Glej, nebi rad preveč pameten izpadu, ampak glede na to da sam že par let vozim supermoto motor, da ima foter cbrko in da sem z motroji zrastu gor, da sem nad njimi dokaj navdušen, nekaj lahko povem. (btw,ti, posluš..ta tvoj sošolc prav dirka? kera ekipa?)

  Torej, govorit, da je to šport za prave dece, ker je moto gp le eno hvalisanje je pa (brez zamere) TOTALNA in ABSOLUTNA traparija. Prvič kot prvič, se jih že zelo težko primerja, ker je slog vožnje čist drugačen. Pejt odpeljat en tak krog kot ga odpelje rossi, alpa še bolje – u dobrih starih časih mike dohan. Potem bomo vidl, kje se kdo hvalisa.

  Za oboje morš bit dober, zato je tako primerjanje ena totalna neumnost. Kot bi primerjal bordanje in smuk. Oboje je zimski šport, kar še ne pomen, da se lahko primerja.


 7. saj se v mnogočem strijam z napisanim, ta disciplina je sigurno zahtevna in tudi dokaj atraktivna, nikakor pa ne bo dosegla popularnosti moto gp dirk, tam se vrti preveč denarja in preprosto je tam precej na tehnologiji, to je pa tisto kar žene proizvajalce, tam tudi prihaja do rešitev in napredka, tko da bo najbrž to še vedno bolj zanesenjaška panoga…


 8. BTW, tudi Rossi & co. obvladajo te motocikle zelo dobro.

  http://dancehall-972.skyrock.com/photo.html?id_article=592809935&rev=0


 9. Supermoto je ameriška ideja, ki je bla prenešena v Francijo in pozneje Italijo (moto.si.press).
  Šport zgleda hudu divji, sam je vseeno vse kar je Blazz napisal več kot res. GP je verjetno najbolj dovršena disciplina cestnega motociklizma (Superbikerjev se drži stereotip tiščačev, boy racerjev), kjer dirka “top of the top” tehnologija in morje dnarja.


 10. če bi ti obvlado motor tak, ko rossi mislim, da bi tud bil mal bol “VISOK”
  Drgač pa rossi je CAR!!!!!!!!!!!!

 11. andraz182

  @blazz: Okej, zgleda da sem naletel na resnega poznavalca … Se opravičujem če sem karkoli bolj tako, na uč precenil … Ampak saj sem povedal da nisem lih majster za motorje. Sem bolj napisal tako subjektivno objavo glede na to kar sem slišal od sošolca in glede na to kar sem kje prebral.Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !