Moji spominki z različnih držav in pot okoli Evrope


h1 2.05.2008

Kar nekaj časa nazaj sem na ogled postavil svojo zbirko prascev … Takšnih in drugačnih. Seveda pa sem takrat pozabil omeniti tudi zbirko, ki leži eno polico bolj spodaj … Tam, kjer se skrivajo spominki z vsega sveta.

img_5368.JPG

No ja, ravno z vsega sveta ravno ne … Kot lahko prepoznate na sliki gre bolj za zbirko majhnih hišic, Big Bena, kipcev, Bude in podobnega z vseh krajev kjer sem do zdaj že bil. Aja, pa to je bolj mišljeno na države. Da ne bo zdaj slučajno kdo prišel na idejo ter me vprašal zakaj nimam primorske hišice in zakaj nimam kakšen liter cvička ali pa kakšno vijoličasto zastavo v stilu: »Čuj ti, v Mariboru si.« Gre bolj za posamezne spominke iz različnih držav. Nekaj spominkov iz Hrvaške, Italije, nekaj iz Avstrije, Anglije, Nizozemske, Tajske, Nemčije, seveda Slovenije, tu pa se moja zgodba več ali manj tudi konča. Priznam, mlad sem še, zato pač nisem še obredel vseh evropskih držav … Pa vendar se mi zdi, da sem jih za svoja leta že kar nekaj videl. Ena izmed takih bolj odročnih držav pa je vsekakor Tajska …

img_5373.JPG

Kljub temu upam, da bo moja zbirka postala malce širša konec naslednjega leta. Zaenkrat so to samo še plani, vendar kljub temu s sošolci (morda se javi še kakšna sošolka ;-) ?) konec četrtega letnika že načrtujemo nekakšen Evrotrip. Ja, prav ste slišali … Evrotrip. Zamislili smo si nekaj takega, kot je sama zgodba v istoimenskem filmu, vendar pa natančne poti še ne vemo … Ubistvu sploh še ne vemo kam bomo krenili. Na mrzli sever, španski ali grški jug, morda ruski vzhod ali pa kakšen francoski zahod? Mogoče kakšni otoki, Velika Britanija, Islandija? Resnično ne vemo.

img_5374.JPG

Nas pa zanima, če je že kdo imel mogoče podobno izkušnjo, za kaj ste se (ali bi se) odločili vi? Zbiramo predloge ter kakšne pametne informacije, ki bi nam olajšale odločitev. No, zdaj pa navali narode pa hitro pisat komentar kako bi se vi odločili na našem mestu … Aja, pa da bo v mejah normale. Da ne bo slučajno kakšen predlog, ki bo vključeval dolge avionske polete sem ter tja. Denarja pač ne pobiramo z dreves.

———————————————————————————————————————-

no. 112:

V banko vdrejo roparji, pa reče glavni: “Takole: Ženske bomo mučili, moške pa posilili!” Pa se oglasi en moški glas: “Hmmm… A ni mogoče obratno: Da boste moške mučili, ženske pa posilili?” Pa se oglasi en moški visok glas: “Kar je rekel, je rekel!”

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 2.05.2008 ob 09:50 in zapisano pod Pred kompom in pet metrov okrog njega .


12 komentarjev na “Moji spominki z različnih držav in pot okoli Evrope”

 1. tuna

  sever je super ampak precej drag ;) pa morje je bol mrzlo :mrgreen:

 2. Blazz

  ej stari pa nisi ti meni neki jebač ;)

  jaz sem za letos zmenjen z dvema sošolkama in MOGOČE gre zram še en pubec, to je pa to. gremo pogledat malo na češko, slovaško, mogoče poljsko, bomo vidli kako bo z časom in denarjem.

  sicer pa ti ne priporočam potovanja u kakih velikih skupinah, ker se hitro skregaš… oz en hoče tja, drug hoče tja tret tja…bla bla bla.
  4 je maximum, ampak raje manj (2 ali 3).

  in sever je drag ja… jug boš pa tako ali tako še raziskal ko boš mal starejš pa na morje hodu ;)

 3. Dajana

  Vauuuu. Od kje je pa gorila, ki pleza na palmo?


 4. zakaj pa kar tri enake slikce? saj bi lahko kakšen zanimivejši predmet bližje fotkal.


 5. moj bivši cimer je šel na roadtrip s kolegi dve leti nazaj. vse so imeli v piko splanirano: pozanimali so se, kje so hostli, campi, kakšne so cene, v katerih državah se splača tankati, naredili so si tudi časovni načrt, koliko dni bodo v kateri državi oz. mestu itd. in se jim je to zelo dobro obneslo, tako da tudi vam priporočam, da si prej vse splanirate.
  naredili so pa kar velik krog: iz slovenije v avstrijo, pa švico, francijo, potem gor proti belgiji in nizozemski, nato so se obrnili še malo na sever, od tam pa so nameravali iti nazaj v baltiške države in proti domu. vendar pa so imeli v talinu veliko nesrečo – medtem ko so bili v trgovini, so jim ukradli avto z vso opremo, fotoaparati, dokumenti, oblačili… tako da so jim potem starši poslali denar in uredili dokumente, da so lahko prišli z letalom domov. verjetno je odveč poudarjati, da avta niso več videli :(

  sicer pa jaz navijam za sever. ena sošolka je šla s prijatelji na roadtrip tja gor in jim je bilo fenomenalno. pa še poleti vam bo tam ravno prav toplo :)

 6. andraz182

  @tuna: hehe .. Ne česa ne predlagaš ampak kaj predlagaš ;)

  @blazz: U, veliki jebać, pozdravljen :D hodiš sam na morje, na počitnice z dvema frajlama … klanjam se ti :D … No boš sporočil kako ste se meli tam … Aja, pa fotke tut pričakujemo (da vidim če ste se samo gledal al je bla še kakšna akcija …). Drugače mi je pa osebno it boljše s frendi pa tam kje kakšno srečat, kot pa z ženskami na potovanje (kdo pa rabi ženske za takšne stvari :P hec, hec :D

  @bobo: Eh ne, tri enake so bolj zanimive :P

  @manca: Hehe, dober plan … Prišli pa so domov brez vsega.

 7. Blazz

  @andraz: že res, da sta ženski, ma.. ti ju ne poznaš :)
  Daleč boljši od ostalih… :) sta za akcijo… pa hkrati me znata od raznih traparij odvračat (kar se meni kar pogosto dogaja, da se lotim kaj “pametnega” delat..) :P
  fotke pa bodo, seveda…ko bodo. :)


 8. no za moi mini eurotrip verjetn že veš..pač nemčija, nizozemska, belgija..gor z vlakom (ful priporočam INTERRAIL uzet k zgleda dost hudo) iz brusla nazai pa pač z avijonom-obstajajo tut pocenski prevozniki za ktere ne rabš tok velik dnarja z dreves pobrat;)


 9. Nekak mormo do Irske pridt tm na podeželje v en pub pa en per spit … vse ostalo pol samo pride zravn
  Pa u karlove lazni ne smemo pozabt it
  pa še ke mormo it , pa ke , pa pol še ke …
  treba bo it delat ja :S … sam nakonc vem da bo vredno :D


 10. pa menda se ne boste sli le zapijat? to lahko pocnete tud u lublan in bo cenej


 11. sam u lublan je irish pub brez ircu…vaških pijančkov

 12. pet-in-g-seks

  sam na sever, pa na Otok ne, je predrago za dijaške žepe … se mi zdi …
  pa nekam na toplo morje je treba iti za kakšen teden, da se nažurira človek in odpočije …Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !