Eoin Colfer: Seznam želja


h1 24.03.2008

Takšen je naslov ene izmed mojih zadnjih prebranih knjig. Že dolgo časa nazaj sem od sošolke Pike slišal, da ji je prav ta knjiga med literarnimi deli najbolj všeč. In ravno včeraj, ko sem po (ne)srečnem naklučju obiskal knjižnico sem na mladinskem oddelku zagledal tole platnico:

slika1730.jpg

In potem sem se spomnil, da je to knjigo nekoč že nekdo hvalil … In sem si jo sposodil. Sedaj pa, ko sem jo že prebral, moram povedat, da je tudi mene navdušila. Sicer mi še vedno best knjiga ostaja Pijevo življenje, najboljša trilogija pa seveda Gospodar prstanov. No, da se malo pohvalim … Gospodarja prstanov sem prebral v rekordnem času: dveh dnevih in pol (aja, pa da ne bo pomote … Gre za tri knjige, vsaka knjiga pa obsega tam nekje okoli šesto strani).

No, pa da se vrnem nazaj na Seznam želja. Gre za domišljijsko knjigo, njena največja vrlina pa je pravzaprav humor. O sami vsebini knjige vam zares ne mislim razlagati, saj mislim, da si mora tisti, ki želi kaj več izvedeti o knjigi, izbrano knjigo tudi sam prebrati, zato o vsebini niti besede. Lahko pa povem, da je knjiga namenjena tako mlajšim kot tudi starejšim bralcem, obsega tam nekje okoli 200 strani (tako, da jo lahko preberejo tudi tisti najbolj leni) in je ena izmed najboljših sprostitvenih knjig. Za razliko od že prej omenjenega Gospodarja prstanov, kjer je stalno prisotna neka napetost, vznemirjenje, akcija, Seznam želja izraža popolnoma drugačnost. Gre za povsem zabavno knjigo, seveda je prisotno tudi nekaj akcije, vendar mislim, da je pojnt (fora, točka, zadeva ali karkoli že pač) knjige v tem, da se bere zelo lahko ter jo prebereš za zabavo ter preganjanje prostega časa.

Zato, namesto da berete zdaj tale blog, hitro v knjižnico in si sposodite Seznam želja ;) ! (pa ne pozabite slučajno na Gospodarja prstanov, če ga slučajno še niste prebrali :D )

*In katere knjige so vam pri srcu? Priporočate kakšno dobro, kakšno zanimivo, vznemirljivo, polno akcije, humorja? Pa prosim ne mi omenjati kakšnih romantičnih, polno ljubezni in podobnega … Takih knjig enostavno ne prenesem, ker so preveč pocukrane. Pa ne mi zamerit.

———————————————————————————————————————-

no. 100:

Sta Mujo in Haso stanovala vsak na svojem bregu Save v Bosni. Takrat še ni bilo telefona, pa sta se drla preko Save: »Mujooo!!« »Šta je?!« »Dali ti pušiš?!« »Ma ne pušim!« »Dali ti puši bik?!« »Ma ne puši!« »Dali ti puši krava?!« »Ma ne puši!« »Onda trči, gori ti štala!«

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 24.03.2008 ob 08:26 in zapisano pod muska, filmi, knjige .


10 komentarjev na “Eoin Colfer: Seznam želja”

 1. homerun

  Priročam knjigo Imenovali so jo dvoje src. Napisal jo je Morgan Marlo. Res dobra knjiga. Nisem ljubitelj knjig, pa sem jo vseeno prebral.


 2. Namesto da berete zdaj tale blog oz to knjigo, vam priporočam da skočte v trafiko, po vse razpoložljive Avto revije.

 3. andraz182

  @homerun: Ne poznam … Si jo bom pa sposodil, pa naseldnjič napišem kritiko :P

  @jaki: Brez avtov ni življenja, ne :D ?


 4. nit bliz da bi bil


 5. js pa gospodarja prstanou ne maram..okei no knige pač nism šla nikol brt=)..sam k sm gledala minuto filma me je use minil=)

  se mi pa zdi de je kniga k mi je nekak najbl u spominu ostala Živa zažgana (Souad s sodelovanjem Marie-Therese Cuny)

 6. andraz182

  U, to si pa že omenla, ne? No, oblublm, da bom prebrau u kratkem :D

  p.s. Poglej si ceuga gospodarja prstanou, pa boš vidla, da ti ne boš žou ;)

 7. turbofolker

  Jaz “trenutno” (štiri meseca :lol: ) berem knjigo “Ledena prevara”. Super je, sam škoda da nimam dosti časa za branje :( Tematika je SF. Grem zdaj nadaljevat :lol:

  To tvojo pa nisem še bral, ko bom tole končal si jo bom sposodu.


 8. Fantasy-lover? Na Fabulariju smo pravkar končali s tematskim tednom o Eoinu Colferju, lahko pa najdeš dosti predlogov za branje – http://www.fabularij.net

  ps: se strinjam da je GP best ever ^^ klasika pač =)
  pss: v desnem spodnjem kotu Fabularija je tud neuradni forum ;) vabljen

 9. čebelca

  woou tole je ena mojih najljubših čeprou sm jih že na kupe prebrala :D drgač pa lih išeč eno slikco na tvojmu bolgu pa sm še tole našla :)


 10. to knjigo sm prebrala…men je tut full smešna pa tu. ampk gospodar prstanov triologija filmov _>najljubši ampk knjige v slo prevodu o bog jst sm skor zaspala men so res full dolgocajtneKomentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !