Kaj me osreči?


h1 23.01.2008

Včasih opazim, da me (oz. nas) osrečijo prav banalne stvari. Včasih me osreči le hiter, vendar dragocen pogled, včasih le nasmeh.

Mislim, da se ljudje čedalje manj zavedamo pomembnosti majhnih pozornosti. Takšnih kratkih trenutkov, majhnih darilc (pa ni nujno v materialnem smislu), le nekaj pozornosti. Včasih ni pomembna materialnost, ves kič ter pregrešno drage stvari. Včasih zadostuje le bežen pogled. Saj ne vem, ali zdaj pišem iz dna duše ali pa mogoče pišem kar na blef, brez kakršnega koli smisla. Ne vem ter me ne zanima. Želim le napisati tisto, kar mislim, pa čeprav v totalno polomljeni slovenščini, brez smisla ter popolnoma nerazumljivo. Nekateri bi rekli, da pišem iz srca. Spet drugi bi dejali, da pišem zato, ker mi je dolgčas ter se dolgočasim ob pregledovanju svojih fotk. Morda imajo tisti drugi prav. Namreč prav te fotke so mi danes padle v oči. Fotografije z naslovom: Kaj me osreči …

343424fdcf.jpg

Torej, ob pregledovanju starih fotk sem med drugim zasledil tudi tele. Kup nesrečnih razglednic, ki sem jih že davno nazaj fotografiral, pa jih do danes ni videl še nihče. Čeprav ne vem zakaj, se mi te razglednice zdijo zares posrečene. Nekaj posebnega. Gre za razglednice, na katerih so zares banalne stvari. Kljub temu, da so nekatere popolnoma nesmiselne, mi prav vsaka izmed razglednic na usta pričara nasmeh. Ne vem zakaj. Morda zaradi barv, mogoče pa ravno zaradi njihove preprostosti, saj se prav vsaka razglednica začne z sloganom: Kaj me osreči …

fdsfdse3.jpg

Izredno zanimivi pa so mi tudi citati oz. nadaljevanja na slogan Kaj me osreči … Primeri: Kaj me osreči …. Kamen na dvorišču (ko bo velik bo hiša), kaj me osreči … Žvečilni gumi (vsake toliko na cesti stopim nanj, da me zalepi na realna tla), Kaj me osreči … Potovanje (pa četudi le k prijateljici v sosednjo ulico na čaj), Kaj me osreči … Polž na solati (ker je življenje prelepo, da bi ga prehitel) itd.

er34wqe.jpg

Kaj pa tebe osreči?

—————————————————————————————————————–

no. 80:

Slepec in njegov na eno oko slepi prijatelj gresta s čolnom veslati po Blejskem jezeru. Pa se zmenita, da gresta na otok. Slepec je veslal, na eno oko slepi pa je krmaril. Mine pol ure: Veslač: “Sva že tam?” Krmar: “Ne še.” Čez eno uro… Veslač: “Sva že tam?” Krmar: “Ne še.” Veslač naprej vesla, ko se zgodi nesreča. Z veslom zadane ob skalo, veslo se odbije in krmarju razlije dobro oko. Sedaj sta v čolnu oba popolnoma slepa. Krmar zakolne: “No, sedaj sva pa tam!” Veslač si oddahne: “Končno!” in stopi iz čolna.

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 23.01.2008 ob 07:31 in zapisano pod mix of evrithing .


13 komentarjev na “Kaj me osreči?”


 1. Kaj me osreči … vidt zjutraj na trolah vsaj en nasmeh ( k so vsi zabederani :S)
  Kaj me osreči … 5 letna punčka k brez kakršnih koli skrbi skače gor pa dol na pločniku zraven svoje mamice

  pa take reči …

 2. turbofolker

  košček sadne torte zjutraj :lol:


 3. čitanje tvojga bloga


 4. waaaau kok kul so:)del deli kako zmano:)js bom pa prašička stabo!!!


 5. ojoj…morm se popraut…dej deli kako zmano:) nova tipkovnca pa še nism navajena…:S


 6. večerni hladni zimski sprehod ob gledanju zvezd na jasnem nebu

  nečak

  polure improvizacije na bobnih

 7. andraz182

  @cherry: Kero hočeš ;) ?

  @turbofolker: Haha, resno :D ?


 8. vidt pošten avto…
  dobit matematko 2…

 9. andraz182

  @jaki: Tisto drugo so bolj sanje :P


 10. dejstvo de bom čes slabe pou leta prvič teta=D
  vikendi preživeti s prjatli
  počitnce
  par folka me vedno k jih vidm=)
  sončk


 11. še en nečak!!!

 12. pet-in-g-seks

  mene osrečijo takšni lepi zapisi …

 13. turbofolker

  ja resno andraz :lol:Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !