Zbiram prasce! Takšne in drugačne.


h1 7.01.2008

No, da ne boste napačno razumeli naslova … Pravzaprav gre za mojo zbirko pujsov. Majhnih glinenih, steklenih, plastičnih vseh velikosti in oblik. Saj jih poznate kajne? Takšne majhne prikupne prašičke.

prasci93402.jpg

Verjetno vas zanima zakaj sem se sploh odločil za tako nenavadno zbirko, kajne? Pravzaprav še sam ne vem kdaj in kako sem začel. V bistvu sploh ne poznam razloga, zakaj sem jih začel zbirati. Vem le, da so mi bili zmeraj všeč, zmeraj sem jih dobival za rojstni dan in za razna darila, pa sem se kar tako na lepem odločil, da jih bom začel zbirati. In sem jih. Sedaj, po kakšnih petih letih jih imam že kar lepo število, saj sem že blizu številke 150.

prasci0405.jpg

Nekateri so že vsi polomljeni, brez nog, nekateri brez ušesa, nekaj pa jih je celo brez glave. Toda tudi če ga je samo pol (, ker sem ga pol že odlomil. Ups.) šteje za enega, kajne :P ?

prasci1222.jpg

Nekaj pa jih je prav posebnih. Največ jih imam seveda takšnih iz gline, nekaj manj jih je takšnih iz lesa. Tudi iz stekla jih imam ene par. Toda prav posebni so mi takšni, ki so … drugačni od drugih. Pujs kot denarnica za kovance, pujs kot šilček, kot svečka, kot hranilnik, kot magnet, kot obesek za ključe itd.

No, če pa ima kdorkoli izmed vas še kakšnega preveč, pa se zares priporočam za v mojo zbirko. Obljubim, da bom vsakemu našel prav posebno mesto. Torej, ima kdo kakšnega prasca?

prasci9230.jpg

p.s. Sem pozabil omeniti, da živih prascev ne zbiram :D ?

—————————————————————————————————————–

no. 73:

Policista najdeta štiri ročne bombe. Položita jih v prtljažnik avtomobila. Med vožnjo začne premetavati bombe in policaj pravi: “Kaj če nama kakšna eksplodira?” Drugi pa mu odgovori: “Bova pač rekla da sva našla samo tri.”

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 7.01.2008 ob 08:12 in zapisano pod Pred kompom in pet metrov okrog njega .


13 komentarjev na “Zbiram prasce! Takšne in drugačne.”

 1. pet-in-g-seks

  dober naslov … hehe.


 2. kul prasci, a spider piga maš? (simpsons the movie haha)


 3. Ojla prav lepa zbirka. JA ves pr vsaki bajt bi se najdu kak pujs. Prtep jih je baje ze 150. Jih mam neki na zalogi sam nimam naslova da bi ti kakšnega poslala. Lep pozdravček

 4. andraz182

  @seks: Hvala, sem vedel, da bo vžgal :P

  @štefan: Fak, nimam. Kje se ga pa da dobit ;) ?

  @jerneja: Piši na moj mejl: andrazg@email.si, pa dobiš moj naslov. Na blogu pa res ne bi razglašal svojega naslova … da me ne ne bo kdo z nožem pred bajto čakal :P


 5. ja stric guuglj zlo rad pomaga sam uprašat ga morš

 6. andraz182

  Ah, sem mislil, da se ga da dobit kje v bližini. Saj vem, da bi tega spider piga dobil tudi na ebayu, toda tako vnet zbiratelj pa tudi nisem. Imam rajši takšne podarjene pujse, pujse z dušo. Takšni, ki si jih sam kupiš niso vredni nič :P

 7. Blazz

  Ej zmotu si se…

  151 jih maš, če šteješ se sebe :P

  hahahah. hec

  lepa zbirka ;)

 8. andraz182

  Saj to sem že štel, drugače jih imam 149 :P

 9. homerun

  Ti bom mogoče posredoval enega lepotca s krili. Se bom še odločil. Zadnje čase mi nekaj nagaja, ampak saj veš kako je, če si navezan nanj. Tako, da ne vem…;)


 10. Ja maš prou, štejejo le podarjeni! Če pa že sam kupiš, pa le ob posebnih prilikah na posebnih krajih. A s Tajske ali Anglije nis nobenga prnesu?

 11. klemenix

  Ej jest pa Lego kocke zbiram (zložene pač)…sam sm kmal pogruntu, da sm si zlo drag konjiček izrbrau… :D


 12. js jih mam tut ene par..magoče dobiš gavica..če boš priden;)

 13. andraz182

  Bom, bom.

  Kdaj pa jst nism pridn :P ?Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !