Moja teta je izdala svoj prvi glasbeni CD


h1 30.10.2007

Moja teta, Marija Mojca Pungerčar, je v četrtek, 18.10., izdala svoj prvi glasbeni CD z naslovom Singer. Gre za zgoščenko s tematskim izborom ljudskih pesmi, v katerih je zastopano šivanje, tkanje in predenje. Izbrane pesmi pretežno sodijo k t. i. stanovskim pesmim. Nastale so v času, ko je bilo oblačilno rokodelstvo še del kulture, moja teta pa jih je zapela in posnela v času, ko je slovenska tekstilna industrija že podlegla globalizaciji. Žal pa je Singer izdan le v 200 izvodih, zato le pohitite, če ga želite imeti tudi vi. Za pokušino vam prilagam eno izmed pesmi, ki so bile izdane na CD-ju, Le predi, dekle, predi:

http://www.metacafe.com/watch/892391/

—————————————————————————————————————–

no. 41:

Janezek se vozi okoli gostilne s Kawasakijem in vpije: “Kdo ima tak Kawasaki kot jaz?”. V drugem krogu spet vpije: “Kdo ima tak Kawasaki kot jaaz?”. V naslednjih krogih se še vedno dere: “Kdo ima tak Kawasaki kot jaaaz?!”. Na koncu gostilničarju prekipi, vstane in reče: “Jaz ga imam, pa kaj!?”. Janezek obupano: “Kako se to ugasne?”

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 30.10.2007 ob 05:28 in zapisano pod muska, filmi, knjige, video house .


9 komentarjev na “Moja teta je izdala svoj prvi glasbeni CD”

 1. pet-in-g-seks

  lepo v svoji nenavadnosti.


 2. čestitke, se lepo trudi kljub temu, da je naš prostor nasičen že z vsem

 3. turbofolker

  lepo :)

 4. klemenix

  fajn!

 5. andraz182

  Hehe, vidim, da vam je kar všeč :D


 6. Men se to zlo zlo uredu zdi … te ljudske običaje pa pesmi pa bajke je treba vse ohranjat, pa če ne za druge pa za zgodovinarje.

  Vsaka čast !!!


 7. Go, teta, go.


 8. Who cares?

 9. glavca

  Vse čestitke teti za njen pogum in lepo petje!
  Se delno strinjam z Mikijem, da je naš glasbeni prostor že precej zasičen. Vendar so tovrstne zgoščenke razmeroma redke, zato je vsaka nova izdaja domačih ljudskih pesmi več kot dobrodošla. Še posebej za krepitev slovenske kulturne identitete.Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !