Ko se odločiš podreti drevo brez strokovnjakov


h1 17.08.2007

Ravno predvčerajšnjim se je zgodila katastrofa! Na srečo ne za nas, temveč za sosede…

Štirje butasti sosedje so se spravili podreti drevo… Kljub tem, da je drevo že prej močno viselo v tisto stran na katero ne bi smelo pasti so bili močno prepričani, da lahko sami z močnimi rokami potisnejo drevo na drugo stran. Rezultat:

bajta1.jpg

Bi lahko še bolj zaj*****? (mogoče… ali pa tudi ne)

img_1705.JPG

p.s. Upam, da sosed tega bloga še ni opazil…

——————————————————————————————————————–

no. 3:

Nekega dne se Mujo odpravi po opravkih na Dunaj. On opravi svoje opravke in čaka vlak za Sarajevo. Čez nekaj časa opazi čudno napravo, v katero daš kovanec in ti pove kdo si in kaj delaš. Pa si Mujo misli, da to ni mogoče, ker kaj takega v njegovi rodni Bosni pač nimajo. Mujo v napravo vrže kovanec in mašina pravi: »Ti si Mujo i čekaš vlak za Sarajevo.«

Mujo se začudi, kako je to možno. Gre v trgovino s kostumi, se obleče v indijanca in spet kovanec v napravo.Pa spet isto: »Ti si Mujo i čekaš vlak za Sarajevo.«

Mujo res ne more verjeti. Gre za ovink in oropa staro mamo, se obleče v njena oblačila in spet vrže kovanec v napravo. Pa spet isto: »Ti si Mujo i čekaš vlak za Sarajevo.«

Mujo popizdi, gre do kondomata, kupi največji kondom, ga navleče nase in odskaklja do mašine in vrže not kovanc. Pa pravi mašina: »Ti si Mujo i dok ovde glumiš kurac, spizdio ti vlak za Sarajevo.«

 • Share/Bookmark
 
Objavljeno v 17.08.2007 ob 12:19 in zapisano pod mix of evrithing .


17 komentarjev na “Ko se odločiš podreti drevo brez strokovnjakov”


 1. To vids andre pa si koncno dodou neki nouga sam pazi da te ta sosed res ne bo najdu tega bloga

 2. pet-in-g-seks

  hehe, svašta.

 3. chef

  Rad bi videl njihove dolge face!

 4. erzo

  z lastnimi rokami, da so ga hoteli prevreči na drugo/pravo stran?

  morda imamo pa slovenci res nekaj češko-slovaške krvi ;)


 5. Res je mogoče lahko za trenutek smešno, a dragi moji, ki privoščite drugemu vse slabo, kako se boste počutili, ko se vam kaj ponesreči??? Nikoli ne veš, kdaj lahko gre kaj narobe!!!
  S takih stvari se ne norčuje in posmehuje, če se kdo ne strinja tudi prav, a naj gre na kak psiho pregled!!!


 6. To pa je kot v risanki pat & mat :-)

 7. erzo

  @frenky

  črni humor v situaciji kot je tale, se pravi v situaciji ko gredo štirje pametnjakoviči podirat večje drevo in to brez vsakršnega znanja in povrh vsega še brez osnovnega razumevanje gravitacijskih zakonov – je sprejemljiv ;)
  in kolikor mi je uspelo razbrati iz avtorjevega članka ni bil nihče poškodovan.
  bajto bo treba pa plačat ja. napake je treba plačat!!

 8. chef

  Sicer so pa lahko srečni, da imajo glave cele!


 9. Ja erzo, črni humor na račun sosedove nesreče! Lepo, ne bi bil rad tvoj in avtorjev sosed in marsikdo drug prav gotovo tudi ne.
  In ne verjemi avtorju vse tisto o “pametnjakovičih”, kaj pa, če je to le en sosed, ki uživa v tuji nesreči??? Ali pa kar verjeti nekomu, kar tako na slepo? Kaj pa, če gre za potegavščino in je mati narava povzročitelj? “Dober” sosed pa se le norčuje iz tuje nesreče. Kakor koli, če je avtor tak pameten as, pa naj pokaže sosedu, kako je slikal njegovo hišo in naj sosedovo reakcijo posname in komentira!


 10. frenky … bilo je ogromno sreče … v tej nesreči :roll:

  in tak zapis … lahko nekomu drugemu da razmišljati … in ga obvaruje podobne … ali še večje nesreče ;-)


 11. Tudi to je res Matjaž, a lepo je, če ni sosedov namen le užitek v tuji nesreči!

 12. chef

  In ti si kar določil, da tip sosedu privošči! Frenky, ti pa res vse veš, a ne?


 13. Topic mi je čisto mimo. Saj pa je normalno, da drevo podereš sam. Nisem še nikoli nikogar videl niti srečal, ki bi za to klical strokovnjaka (mogoče kakšni občutljivi mestjanari). Zdaj se je pač ponesrečilo…se zgodi.

 14. erzo

  @frenky
  ma, nisem ravno tip človeka, ki bi se norčeval iz tuje nesreče, very opposite…

  @verbatim
  ni normalno da sam podiraš drevo, ki se očitno nagiba na stran kamor pa res ne želiš da se prekucne!

  @all
  če avtor opiše specifičen dogodek o katerem sami nimamo nikakršnih podatkov potem nam ne preostane drugega kot da mu verjamemo…


 15. Še sreča, da je streha bolj boga in bi bila itak kmalu potrebna celovite prenove.

  Še večja sreča pa je, da se ni nikomur nič hujšega zgodilo.

  Tudi mi smo nekoč podirali nek visok macesen in ker je visel k sosedu se ga sam nisem upal lotiti žagati in sem raje poklical “strokovnjaka”.

  Ti pride malce nažgan in reče, da to sploh ne bo noben problem podreti tako kot je treba in se pametnjakovič loti žaganja in drevo seveda pade tja kamor sem predvideval sam-k sosedu.

  Sreča je bila, da je njihov avto ravno oplazil in samo malo popraskal, ker če bi padel pol metra bolj proti avtu bi naredil totalko.

  To je bila dobra šola in odslej drevesa sekam in obžagujem redno še preden postane nevarno za okolico.

  Žal pa ljudje kar čakajo in pojma nimajo, da bo vsako leto čakanja prineslo samo še hujši problem.

  Lp


 16. Joj, to me spomni na dogodek par let nazaj, ko smo se odločili podreti veeelik hrast, ki je stal na hribu za hišu. Nevarnost je namreč bila, da če se podre, lahko pade na našo hišo. Pokličemo strokovnjaka, pride, podre in drevo res ne pade na našo hišo – ampak na sosedovo. Na srečo so hišo dosegle samo najvišje veje, pa je bilo kljub temu treba menjati četrtino strehe. Dodatna sreča je bila pa še ta, da je zavarovalnica, kjer imamo zavarovano našo hišo, krila škodo. Čeprav, če gledam za nazaj, bi bilo bolje da bi k nam padlo drevo, kajti še zmeraj imamo 30 let stare salonitke, sosed pa novo streho:).

 17. andraz182

  no, naj malo bolj podrobno razložim…
  1.) soseda mi je žal… kljub temu, da se je tako idiotsko spravil podirat drevo
  2.) v tej (ne)sreči ni bil NIHČE ranjen…edino sosed bo imel nekaj tisoč evrov manj
  in tretjič – (replika na frenkya) nikoli ne veš kdaj gre lahko kaj narobe… priznam, to je res, vendar če bi sosed le malo pomislil, da njegove mišice pač ne morejo kljubovati nekaj tonskemu drevesu.
  p.s. še dobro, da je drevo samo “malo oplazilo” hišo, kaj bi šele bilo, če bi drevo padlo nekaj metrov bolj desno…Komentiraj


h1

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !